Title : ( بررسی اثر حفاظتی میکروکپسولهای حاوی اسانس مرزه و نمک کلسیم پروپیونات بر خصوصیات کمی و کیفی میوه گلابی رقم اسپادانا )
Authors: Saeed Tarighi ,Access to full-text not allowed by authors
Abstract
کپسوله کردن ترکیبات موثره فعال نه تنها باعث آزاد شدن آهسته و هدفمند این مواد میشود، بلکه باعثث افثزایش ماندگاری، بهبود طعم و عطر میوهها میشود. در مطالعه حاضر میکروکپسولهای حاوی ترکیبات موثر اسثان مثرزه و و مالتودکسترین به روش خشثک کثردن پاششثی تهیثه Hi-Cap نمک کلسیم پروپیونات بهعنوان هسته و با دیواره 100 شد و با هدف بررسی اثرات این ترکیب بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه گلابثی بثا فرموسسثیونهثای تجثاری %18/ 25 % و 5 / بثه ترتیثب بثا مقثادیر 6 terpinolene و O-cymene دو ترکیب GC-MS مقایسه شد. مطابق نتایج آنالیز 35 - بثود و میثزان کثارایی کپسوسسثیون / مهمترین ترکیبات اسان مرزه بودند. پتانسیل زتای میکروکپسولها برابر 23 و سه گرم )T دو گرم در لیتر ) 2 ،)T %93/02 بدست آمد. اثربخشی این ترکیب با غلظتهای مختلف )یک گرم در لیتر ) 1 بهعنوان یک فرمول تجاری، روی میوه گلابی رقم اسپادانا در قالب )O( با ترکیب شیمیایی اکسیکلروم )T در لیتر ) 3 آزمایش بلوک کامل تصادفی با سه تکرار ارزیثابی و مقایسثه شثد. اثثر تیمثار اکسثیکلثروم بثر روی هثیچ یثک از در L*a*b* معنیدار نشد اما تاثیر هر سه غلظت پودر کپسولهشده بر روی سه پارامتر رنگی L*a*b* پارامترهای رنگی بیشترین تثاثیر مثبثت را بثر روی رنث پوسثت و T و 2 T نسبت به تیمارهای 1 T سطح 5 درصد معنیدار شد. تیمار 3 بافت میوه، کیفیت و شاخص طعم داشت. میکروکپسولهای تولیدی نه تنهثا باعثث ولثوگیری از فسثاد میثوه در انبثار شدند بلکه باعث حفظ کیفیت میوه و بهبود طعم و عطر میوه شدند