عنوان : ( Pleurotus ostreatus تولید نژاد کم اسپور در قارچ صدفی )
نویسندگان: زینب فیض الهی ارزه ئی , محمد فارسی , سعید ملک زاده شفارودی ,چکیده
قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) دومین قارچ خوراکی کشت شده در سراسر جهان پس از قارچ دکمه ای است. یکی از مشکلات عمده درکشت قارچ صدفی (P. ostreatus) تولید تعداد زیادی اسپور است که باعث ایجاد مباحث جدی در پرورش قارچ های خوراکی می شود. این اسپور ها باعث ایجاد بیماری های ریوی، می شوند. علاوه بر این اسپورهای فراوانی که منتشر می شوند منجر به مشکلات مختلف دیگری مانند آسیب به تاسیسات تولید، مسدودشدن فیلترها می شوند. این تحقیق به منظور بررسی امکان تولید نژادهای کم اسپور در قارچ صدفی Pleurotus ostreatus با استفاده از موتاژن فیزیکی (نور UV) انجام شد. این آزمایش بصورت فاکتوریل با سه تکرار، در پنج سطح مدت تابش (min 30، 25، 20، 15، 10) و دو سطح (cm 60، 10) اجرا شد. بین 512، تک اسپور جداشده تلاقی صورت گرفت. پس از ارزیابی 50 تلاقی انتخاب و در 2 تکرار میوه حاصل از آنها مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات میزان اسپور دهی با گرفتن طرح اسپور از قارچ ها انجام شد. نمونه های با میزان اسپور کم از طریق شمارش تعداد اسپور با لام هموسایتومتر با نمونه شاهد ارزیابی شدند. کمترین میزان اسپور دهی مربوط به تیمار های min 30 در دو فاصلهcm 60،10 بودند.
کلمات کلیدی
, قارچ صدفی, کم اسپور@inproceedings{paperid:1093943,
author = {فیض الهی ارزه ئی, زینب and فارسی, محمد and ملک زاده شفارودی, سعید},
title = {Pleurotus ostreatus تولید نژاد کم اسپور در قارچ صدفی},
booktitle = {پنجمین کنگره بین المللی و هفدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران},
year = {2023},
location = {تهران, ايران},
keywords = {قارچ صدفی، کم اسپور},
}
%0 Conference Proceedings
%T Pleurotus ostreatus تولید نژاد کم اسپور در قارچ صدفی
%A فیض الهی ارزه ئی, زینب
%A فارسی, محمد
%A ملک زاده شفارودی, سعید
%J پنجمین کنگره بین المللی و هفدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران
%D 2023