عنوان : ( مروری بر کارائی استفاده از پودر حشرات در صنعت آبزی پروری: اثرات تعدیل کننده ایمنی و فیزیولوژیکی )
نویسندگان: محمدجواد نورابادی , امید صفری ,چکیده
حشرات خوراکی در سالهای اخیر نه تنها بهعنوان میانوعده، بلکه بهعنوان یک غذای جانبی یا مادهای برای تولید سایر غذاها توسط تعداد فزایندهای از مصرفکنندگان پذیرفته شدهاند. بیشتر حشرات خوراکی متعلق به یکی از این دسته از حشرات مانند کرم، پروانه، پروانه، زنبور، سوسک، جیرجیرک، ملخ، زنبور عسل و مورچه هستند. خواص حشرات در مقالات بررسی شده در اینجا مورد تجزیه و تحلیل و گزارش قرار گرفته است و یکی از ویژگی های مشترک، محتوای مغذی است که یکی از مهمترین ویژگی های ذکر شده به ویژه پروتئین ها، لیپیدها، فیبر و مواد معدنی است. از سوی دیگر، حشرات به دلیل محتوای زیاد پروتئین، لیپید و فیبر می توانند به عنوان جایگزینی برای آرد غلات برای غنی سازی تنقلات استفاده شوند. هنگامی که این ترکیبات مشتق شده از حشرات اضافه می شوند و تجزیه و تحلیل حسی رضایت بخش است، خواص تکنولوژیکی تغییر نمی کند و تنها در برخی موارد، تغییر رنگ رخ می دهد. حشرات را می توان به عنوان مواد جایگزین در محصولات گوشتی استفاده کرد. محصولات بهدستآمده دارای محتوای معدنی بالاتری نسبت به محصولات سنتی هستند و برخی از ویژگیهای بافت (مانند خاصیت ارتجاعی) را میتوان بهبود بخشید. در محصولات اکسترود شده، حشرات منبع جایگزین پروتئین برای تغذیه دام هستند که ویژگی های مطلوبی از خود نشان می دهند.ایزوله های پروتئین های حشرات فعالیت زیست فعالی را نشان داده اند و می توان از آنها برای بهبود فرمولاسیون مواد غذایی استفاده کرد.
کلمات کلیدی
, حشره خوراکی, ترکیبات زیست فعال, تحریک کننده ایمنی, لارو, تنش های اکسیداتیو@inproceedings{paperid:1094956,
author = {نورابادی, محمدجواد and صفری, امید},
title = {مروری بر کارائی استفاده از پودر حشرات در صنعت آبزی پروری: اثرات تعدیل کننده ایمنی و فیزیولوژیکی},
booktitle = {دهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی ماهی شناسی ایران},
year = {2023},
location = {بابل, ايران},
keywords = {حشره خوراکی، ترکیبات زیست فعال، تحریک کننده ایمنی، لارو، تنش های اکسیداتیو},
}
%0 Conference Proceedings
%T مروری بر کارائی استفاده از پودر حشرات در صنعت آبزی پروری: اثرات تعدیل کننده ایمنی و فیزیولوژیکی
%A نورابادی, محمدجواد
%A صفری, امید
%J دهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی ماهی شناسی ایران
%D 2023