عنوان : ( مروری بر تاثیر فیتاز بر زیست فراهمی پروتئین و فسفر در جیره غذایی آبزیان )
نویسندگان: محمدجواد نورابادی , امید صفری ,چکیده
در شرایط جهانی با توجه به رشد سریع صنعت آبزی پروری، جهت بهینه سازی پرورش آبزیان ضمن توجه به کیفیت جیره غذایی آبزیان به عنوان امری ضروری تلقی میگردد. بیش از 50 درصد از ذخایر فسفر (P) در دانههای اغلب حبوبات به صورت فسفر متصل به فیتات ذخیره میشود که برای حیوانات تک معده ایی از جمله بیشتر گونههای آبزیان زیست فراهم نمیباشد. بنابراین، حضور فیتات در آبزیان به طور مستقیم یا غیرمستقیم در اثرات منفی بر عملکرد رشد و استفاده از مواد معدنی، پروتئین و انرژی توسط آبزیان نشان داده میشود. فیتازها در طی دهههای گذشته در تولیدات طیور و خوک مورد استفاده قرار گرفتهاند که عمدتاً به منظورکاهش اثرات زیستمحیطی پسابهای مزارع و کاهش هزینههای تغذیه از طریق صرفه جویی در مواد مغذی بوده است. محققان و شرکتها توجه فزایندهای به استفاده از آنزیم فیتاز در غلظت های بالا داشته تا از این امر با کسب فسفر بیشتر، جذب مواد مغذی و عملکرد رشد در تک معده ایی ها بهبود یابد. استفاده از فیتازها در آبزیان هنوز در مرحله اولیه است، اما به عنوان یکی از مؤثرترین ابزارهای مورد استفاده توسط آبزی پروری برای گنجاندن مواد پروتئین گیاهی جایگزین در فرمول های غذایی، بهبود رشد آبزیان و کنترل آلودگی محیطی مرتبط با جیره غذایی ارائه میشود. خواص اسید فیتیک در محیط گوارشی، برهمکنش آن با سایر مواد معدنی، مواد مغذی و آنزیمهای گوارشی و همچنین استفاده از فیتازها برای جلوگیری از اثرات منفی فیتات بر قابلیت هضم مواد مغذی و آلودگی آب نیز مورد بحث قرار گرفته است.
کلمات کلیدی
, فیتات, فیتاز, آبزی, پروتئین, اسیدیته@inproceedings{paperid:1094957,
author = {نورابادی, محمدجواد and صفری, امید},
title = {مروری بر تاثیر فیتاز بر زیست فراهمی پروتئین و فسفر در جیره غذایی آبزیان},
booktitle = {دهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی ماهی شناسی ایران},
year = {2023},
location = {بابل, ايران},
keywords = {فیتات، فیتاز، آبزی، پروتئین، اسیدیته},
}
%0 Conference Proceedings
%T مروری بر تاثیر فیتاز بر زیست فراهمی پروتئین و فسفر در جیره غذایی آبزیان
%A نورابادی, محمدجواد
%A صفری, امید
%J دهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی ماهی شناسی ایران
%D 2023