علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (15), شماره (83), سال (2019-1) , صفحات (183-193)

عنوان : ( مقایسه ویژگی های فیلم های کامپوزیت زیست تخریب پذیر بر پایه نشاسته حاوی کندر، زئین و پلی وینیل الکل با هدف کاربرد در بسته بندی محصولات غذایی )

نویسندگان: فرشته حسینی , محمدباقر حبیبی نجفی , عبدالرسول ارومیه ای , مسعود یاورمنش , مهدی نصیری محلاتی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

یکی از روشهای موثر در کاهش آلودگیهای زیست محیطی ناشی از تجمع مواد پلاستیکی، تولید و کاربرد فیلمهای زیست تخریب پذیر در بسته بندی محصولات غذایی است. در این پژوهش،فیلم های کامپوزیت زیست تخریب پذیر بر پایه نشاسته شامل نشاسته-کندر، نشاسته-زئین و نشاسته - پلی وینیل الکل 1 ساخته شده و ویژگی های فیزیکی، مکانیکی و رنگی آنها در مقایسه با فیلم نشاسته خالص مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان ،%32/ سبب کاهش معنیدار میزان حلالیت در آب فیلم نشاسته میشود به طوری که حلالیت کامپوزیت نشاسته -زئین 8 PVA داد کاربرد کندر، زئین و در فرمولاسیون نشاسته، سبب PVA 78 %) تعیین شد. اضافه شدن / %47/5 در مقایسه با فیلم نشاسته خالص ( 2 PVA- 35 % و نشاسته / نشاسته-کندر 8 نمونه های فیلم کامپوزیت نسبت به فیلم نشاسته (E) در کامپوزیت گردید. همچنین درصد ازدیاد طول (TS) افزایش معنی دار مقاومت به کشش کمترین ارزشهای رنگی PVA- به طور معنیدار بالاتر از سایر نمونه ها بود. فیلم نشاسته PVA- خالص افزایش داشت که این افزایش در فیلم نشاسته را به خود اختصاص داد و شفافتر از سایر نمونه ها بود. مجموع نتایج این پژوهش حاکی از آن است که (ΔE) و تفاوت رنگسنجی کل (L* وa*b*) پیشنهاد مناسبی برای ترکیب با نشاسته و تولید PVA برای غلبه بر دو محدودیت مهم شامل خواص مکانیکی ضعیف و حلالیت بالا در آب، زئین و کامپوزیت میباشند.

کلمات کلیدی

, زئین, اکستروژن, زیست تخریب پذیر, پلی وینیل الکل, WVP
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1095054,
author = {فرشته حسینی and حبیبی نجفی, محمدباقر and عبدالرسول ارومیه ای and یاورمنش, مسعود and نصیری محلاتی, مهدی},
title = {مقایسه ویژگی های فیلم های کامپوزیت زیست تخریب پذیر بر پایه نشاسته حاوی کندر، زئین و پلی وینیل الکل با هدف کاربرد در بسته بندی محصولات غذایی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2019},
volume = {15},
number = {83},
month = {January},
issn = {2008-8787},
pages = {183--193},
numpages = {10},
keywords = {زئین، اکستروژن، زیست تخریب پذیر، پلی وینیل الکل، WVP},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مقایسه ویژگی های فیلم های کامپوزیت زیست تخریب پذیر بر پایه نشاسته حاوی کندر، زئین و پلی وینیل الکل با هدف کاربرد در بسته بندی محصولات غذایی
%A فرشته حسینی
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A عبدالرسول ارومیه ای
%A یاورمنش, مسعود
%A نصیری محلاتی, مهدی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2019

[Download]