عنوان : ( تأثیر تیمار فراصوت بر خواص فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و ساختاری نشاستههای استخراج شده از حبوبات مختلف )
نویسندگان: محمدکاظم حیدریان , علیرضا حیدریان , سید علی مرتضوی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
شاسته فراوانترین کربوهیدرات موجود در دانه حبوبات است. از طرف دیگر نشاسته حبوبات طبیعی به دلیل ماهیت غیر واکنشی و نامحلول بودن در آب سرد، کاربرد محدودی در صنایع غذایی دارد. نشاسته حبوبات طبیعی را میتوان با روشهای شیمیایی، فیزیکی و آنزیمی اصلاح کرد. نشاسته حبوبات اصلاحشده به دلیل خواص عملکردی بهبودیافته در صنایع غذایی اهمیت پیدا کردند. فراصوت یکی از روشهای فیزیکی اصلاح نشاسته است که در این مقاله موردبررسی قرار میگیرد. همچنین فراصوت بهطور فزایندهای برای اصلاح فیزیکوشیمیایی سیستمهای غذایی بهعنوان یک فناوری سبز استفاده میشود. هدف از این مطالعه بررسی اثر تیمار فراصوت (حمام-پروب) بر ویژگیهای عملکردی، رئولوژیکی، حرارتی، مورفولوژی و ساختار کریستالی نمونههای نشاسته اصلاحشده میباشد. تغییر در خواص نشاسته اصلاحشده فراصوت عمدتاً به دلیل دپلیمریزاسیون زنجیرههای آمیلوز و آمیلوپکتین است. پس از تیمار فراصوت، وزن مولکولی، ویسکوزیته و بلورینگی کاهش مییابد؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت که فراصوت بهعنوان فناوری جایگزین برای اصلاح خواص نشاسته حبوبات است.
کلمات کلیدی
, نشاسته حبوبات, فراصوت, اصلاح, کاویتاسیون@article{paperid:1095166,
author = {حیدریان, محمدکاظم and حیدریان, علیرضا and مرتضوی, سید علی},
title = {تأثیر تیمار فراصوت بر خواص فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و ساختاری نشاستههای استخراج شده از حبوبات مختلف},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
volume = {20},
number = {1371},
month = {July},
issn = {2008-8787},
pages = {156--190},
numpages = {34},
keywords = {نشاسته حبوبات، فراصوت، اصلاح، کاویتاسیون},
}
%0 Journal Article
%T تأثیر تیمار فراصوت بر خواص فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و ساختاری نشاستههای استخراج شده از حبوبات مختلف
%A حیدریان, محمدکاظم
%A حیدریان, علیرضا
%A مرتضوی, سید علی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2023