علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (20), شماره (137), سال (2023-7) , صفحات (191-209)

عنوان : ( مدل‌سازی تولید زیست‌توده میکروبی توسط لاکتوباسیلوس فرمنتوم 17-4 جدا شده از ترخینه در بستر لجن لبنی به‌وسیله روش سطح پاسخ (RSM) )

نویسندگان: علیرضا حیدریان , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی , فرشته فلاح ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

لجن لبنی یکی از ضایعات اصلی و ارزان‌قیمت صنایع لبنی است که حاوی مواد مغذی لازم برای رشد باکتری‌های اسیدلاکتیک (LAB) به‌منظور تولید متابولیت‌های میکروبی است که برای استفاده کارآمد از آن، بهینه‌سازی شرایط تخمیر حیاتی است. به‌منظور بهینه‌سازی تولید زیست‌توده خشک، سه متغیر مستقل غلظت لجن لبنی (5، 12.5 و 20 درصد)، pH (6، 7 و8) و نرخ تلقیح باکتری لاکتوباسیلوس فرمنتوم سویه 4-17 (1، 3 و 5 درصد) استفاده شد. قبل از عمل تخمیر، رشد سلولی و مورفولوژی این باکتری به‌منظور تعیین عملکرد میزان رشد و تأیید حضور باکتری در این بستر مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای مستقل با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) با طرح مرکب مرکزی (CCD) به‌منظور به حداکثر رساندن تولید زیست‌توده خشک توسط این باکتری بهینه شدند. نتایج بهینه‌سازی نشان داد که حداکثر میزان تولید زیست‌توده خشک مربوط به تیمار بهینه شامل 20درصد غلظت لجن لبنی، نرخ تلقیح 1درصد و pH 8 بود. همچنین باتوجه‌به نتایج، بستر لجن لبنی برای تخمیر این باکتری مناسب است. در نتیجه، اثر غلظت بستر لجن لبنی و pH بر میزان تولید زیست‌توده خشک توسط این باکتری بسیار معنی‌دار بود.

کلمات کلیدی

, پساب لبنی, روش سطح پاسخ, لاکتوباسیلوس فرمنتوم 17-4, مدل‌سازی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1095168,
author = {حیدریان, علیرضا and طباطبائی یزدی, فریده and مرتضوی, سید علی and فلاح, فرشته},
title = {مدل‌سازی تولید زیست‌توده میکروبی توسط لاکتوباسیلوس فرمنتوم 17-4 جدا شده از ترخینه در بستر لجن لبنی به‌وسیله روش سطح پاسخ (RSM)},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
volume = {20},
number = {137},
month = {July},
issn = {2008-8787},
pages = {191--209},
numpages = {18},
keywords = {پساب لبنی، روش سطح پاسخ، لاکتوباسیلوس فرمنتوم 17-4، مدل‌سازی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مدل‌سازی تولید زیست‌توده میکروبی توسط لاکتوباسیلوس فرمنتوم 17-4 جدا شده از ترخینه در بستر لجن لبنی به‌وسیله روش سطح پاسخ (RSM)
%A حیدریان, علیرضا
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مرتضوی, سید علی
%A فلاح, فرشته
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2023

[Download]