علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (20), شماره (142), سال (2023-12) , صفحات (1-14)

عنوان : ( ارزیابی پوشش خوراکی بر پایه ژلاتین پای مرغ/ عصاره پوست سبز گردو بر ویژگیهای فیزیکی، خوصیات رنگی و بافتی فیله ماهی قزل آلا رنگین کمانی طی شرایط نگهداری در یخچال )

نویسندگان: نسرین افشار , سید حسین سید قوامی , ناصر صداقت ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

با توجه به فسادپذیری بالا، کاهش کیفی و ارزش تغذیهای ماهی طی مدت زمان نگهداری، این مطالعه با هدف بررسی پوشش خوراکی بر پایه ژلاتین پای مرغ/ عصاره پوست سبز گردو بر حفظ ویگگظی - های فیزیکی، خوصیات رنگی و بافتی فیلهمظاهی قظزآ آلا رنگظین کمظانی طظی شظرایا نگهظداری در یخچاآ انجام شد. پس از استخراج ژلاتین و عصاره پوست سبز گردو، محلوآهای پوششدهی تهیه و فیلهها به روش غوطهوری پوششدهی شدند. خصوصیات فیزیکظی ررطوبظت ، شظاخ هظای رنگظی همچنین خصوصیات بافتی رسختی، کشسانی و انسجام فیلهها طی 12 روز نگهظداری b* و a* ،L* ر 8 و 12 ارزیابی شد. آنالیز واریانس توسا نرم افزار مینیتظ رنسظخه 18 انجظام ،4 ، ردر روزهای 0 گردید. مقایسه میانگین دادهها توسا آزمون توکی و در سطح اطمینظان 95 درصظد انجظام شظ د. نتظای کاهش شاخ روشظنایی . p< نشان دهنده حف رطوبت معنادار فیلههای پوشش داده شده بود ر 0.05 در تمامی نمونههظا افظزایش b* و قرمزی فیلهها طی 12 روز نگهداری گزارش شد. درحالیکه شاخ . p< پوششدهی فیلهها در حف ویگگیهای رنگی فیلهها بطور معناداری موثر بودند ر 0.05 . p< یافت ر 0.05 تیمارهای . p< ارزیابی بافت فیلهها کاهش سختی و انسجام همچنین افزایش کشسانی بافت را نشان داد ر 0.05 پوشش داده شده بطورمعناداری سختی، انسظجام بظالاتر و کشسظانی کمتظری نسظبت بظه نمونظه شظاهد داشظتند سب افزایش حف بهتظر کیفیظت ppm افزایش غلظت عصاره پوست سبز گردو از 500 به 1000 . p< ر 0.05 بطورکلی میتوان نتیجهگیری کرد استفاده از پوشش خوراکی بر پایظه ژلاتظین پظای . p< فیلهها شدند ر 0.05 مرغ/ عصاره پوست سبز گردو به عنوان یک عامل افزایش ماندگاری در صنعت آبزیپروری میتوانظد بطظور موثر واقع شوند.

کلمات کلیدی

, پوشش خوراکی, ژلاتین پای مرغ, عصاره پوست سبز گردو, ماهی, نگهداری
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1097575,
author = {افشار, نسرین and سید حسین سید قوامی and صداقت, ناصر},
title = {ارزیابی پوشش خوراکی بر پایه ژلاتین پای مرغ/ عصاره پوست سبز گردو بر ویژگیهای فیزیکی، خوصیات رنگی و بافتی فیله ماهی قزل آلا رنگین کمانی طی شرایط نگهداری در یخچال},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
volume = {20},
number = {142},
month = {December},
issn = {2008-8787},
pages = {1--14},
numpages = {13},
keywords = {پوشش خوراکی، ژلاتین پای مرغ، عصاره پوست سبز گردو، ماهی، نگهداری},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ارزیابی پوشش خوراکی بر پایه ژلاتین پای مرغ/ عصاره پوست سبز گردو بر ویژگیهای فیزیکی، خوصیات رنگی و بافتی فیله ماهی قزل آلا رنگین کمانی طی شرایط نگهداری در یخچال
%A افشار, نسرین
%A سید حسین سید قوامی
%A صداقت, ناصر
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2023

[Download]