عنوان : ( تخمین و مقایسه انحراف معیار تجدیدپذیری استاندارد SIR (عدم قطعیت) در آزمون های کمی میکروبی آیتم های مواد غذایی مختلف بر اساس استاندارد ایزو 19036 سال 20 )
نویسندگان: محمد خضری , سعید خان زادی , محمد هاشمی ,چکیده
این مطالعه با هدف تخمین و مقایسه، انحراف معیار تجدید پذیری درون آزمایشگاهی بعنوان شاخص عملکردی در تصدیق انجام روش های (MU) یا عدم قطعیت اندازه گیری آزمون کمی میکروب شناسی مواد غذایی، انجام شده است. آزمون های شمارش کلی بعنوان دو آزمون ،ECC و شمارش آنتر و باکتریاسه ACC میکروارگانیسم های هوازی مزوفیل مهم در ارزیابی میکروبی مواد غذایی، انتخاب و محاسبات انحراف معیار تجدیدپذیری استاندارد درون آزمایشگاهی (عدم قطعیت) در آیتم های غذایی منتخب: گوشت چرخ کرده، همبرگر، پودر سویا، تخم مرغ مایع پاستوریزه، شیر پاستوریزه و فرادما، بستنی، آبمیوه، آرد، کیک و ادویه بر اساس استاندارد ایزو – 19036 سال 2019 انجام گردید. سایر مولفه های عدم قطعیت ماتریکس، توزیعی، مرکب وگسترده محاسبه و گزارش شدند. محاسبه عدم در (شیر پاستوریزه و فرادما، بستنی، آب میوه و تخم مرغ مایع ECC قطعیت فنی آزمون Shigella ) پاستوریزه) با ایجاد آلودگی مصنوعی در سه سطح توسط ارگانیسم هدف صرفا ACC و در سایر آیتم های غذایی آلودگی طبیعی بود، در آزمون (felxseneri آلودگی طبیعی محاسبه و نتایج، مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج عدم قطعیت فنی آزمون متغیر log10 cfu/g 0/ 0 تا 105 / از 390 ،ACC از 0,487 تا 0,07 و در آزمون ،ECC بود. بیشترین مقادیر عدم قطعیت فنی و ماتریکس در نمونه های گوشت، کیک، همبرگر و پنیر یعنی در مواد غذایی ناهمگن (جامد و نیمه جامد) و کمترین مقادیر در نمونه های مایع (همگن) مشاهده شد. ارزیابی تغییرپذیری و در نتیجه عدم قطعیت راهی برای استاندارد کردن بیان تنوع مرتبط با دادههای به دست آمده در روشهای میکروبیولوژیکی برای برجسته کردن علل و میزان چندین عامل متنوع موثر پیشنهاد می گردد.
کلمات کلیدی
, شاخص عملکردی, تصدیق, آنترو باکتریاسه, انحراف معیار تجدید پذیری, میکروارگانیسم های مزوفیل هوازی, عدم قطعیت.@article{paperid:1098753,
author = {خضری, محمد and خان زادی, سعید and محمد هاشمی},
title = {تخمین و مقایسه انحراف معیار تجدیدپذیری استاندارد SIR (عدم قطعیت) در آزمون های کمی میکروبی آیتم های مواد غذایی مختلف بر اساس استاندارد ایزو 19036 سال 20},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
volume = {20},
number = {134},
month = {April},
issn = {2008-8787},
pages = {201--213},
numpages = {12},
keywords = {شاخص عملکردی،
تصدیق،
آنترو باکتریاسه،
انحراف معیار تجدید پذیری،
میکروارگانیسم های مزوفیل هوازی،
عدم قطعیت.},
}
%0 Journal Article
%T تخمین و مقایسه انحراف معیار تجدیدپذیری استاندارد SIR (عدم قطعیت) در آزمون های کمی میکروبی آیتم های مواد غذایی مختلف بر اساس استاندارد ایزو 19036 سال 20
%A خضری, محمد
%A خان زادی, سعید
%A محمد هاشمی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2023