عنوان : ( مروری بر کاربردهای استیک واتر(Stick water) در صنعت آبزی پروری )
نویسندگان: محمدمهدی شاه محمدپورعسکری , عبدالمحمد عابدیان کناری , امید صفری ,چکیده
امروزه پساب حاصل از فرآیند تولید پودر و کنسرو ماهی در کارخانجات کنسرو سازی و تولید پودر ماهی که استیک واتر(Stick water) نام دارد به عنوان یک مشکل مهم زیست محیطی مطرح می باشد. استیک واتر به علت دور ریز بودن، بسیار ارزان قیمت است. این ماده غنی از ترکیبات ارزشمند همچون انواع اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب، پپتیدهای زیست فعال و مواد معدنی می باشد؛ بنابراین به طور بالقوه دارای قابلیت استفاده در خوراک آبزیان است. نتایج حاصل از مطالعات نشان داده است که استفاده از استیک واتر در خوراک آبزیان در سطوح مختلف بسته به نوع گونه آبزی، می تواند به طور بهینه سبب بهبود عملکرد رشد و عملکرد سیستم ایمنی آبزی شود و به این دلیل که ماده ای حاصل از موجودات آبزی است، باعث افزایش جذابیت غذا برای آبزیان خواهد شد. به علاوه پژوهش ها نشان داده است که استیک واتر دارای خواص آنتی اکسیدانی -است. بر اساس مطالعات صورت گرفته این ماده به دلیل ترکیبات مغزی فراوان و COD بالا می تواند به عنوان بستر مناسب برای تولید پروتئین های تک یاخته استفاده شود. همچنین استفاده از پپتیدهای مستخرج از استیک واتر به عنوان محرک ایمنی و واکسن یار در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) نتایج خوبی را به همراه داشته است.
کلمات کلیدی
, استیک واتر, پساب, جیره غذایی آبزیان, عملکرد رشد, عملکرد سیستم ایمنی@inproceedings{paperid:1098856,
author = {محمدمهدی شاه محمدپورعسکری and عبدالمحمد عابدیان کناری and صفری, امید},
title = {مروری بر کاربردهای استیک واتر(Stick water) در صنعت آبزی پروری},
booktitle = {یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران},
year = {2024},
location = {بندرعباس, ايران},
keywords = {استیک واتر، پساب، جیره غذایی آبزیان، عملکرد رشد، عملکرد سیستم ایمنی},
}
%0 Conference Proceedings
%T مروری بر کاربردهای استیک واتر(Stick water) در صنعت آبزی پروری
%A محمدمهدی شاه محمدپورعسکری
%A عبدالمحمد عابدیان کناری
%A صفری, امید
%J یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران
%D 2024