عنوان : ( ارزیابی جمعیت میکروبی آبشش ماهی تیلاپیا به دنبال تیمار با نانوذره دی اکسید تیتانیوم با روش تعیین توالی نسل جدید )
نویسندگان: فرشاد هاتفی , علی مخدومی , امید صفری ,
چکیده
مقدمه: نانوذرات، با اندازهای زیر 100 نانومتر، ویژگیهایی مانند افزایش واکنشپذیری و سطح مقطع را دارند که آنها را از مواد بزرگتر متمایز میکند. این ویژگیها منجر به کاربردهای گستردهای در زمینههایی مانند پزشکی، الکترونیک و علوم محیطی شده است. نانوذرات دیاکسید تیتانیوم (TiO2) به خاطر تواناییهای فتوکاتالیستی خود، در پاکسازی محیطی مورد توجه قرار گرفته و در محصولاتی مانند کرمهای ضدآفتاب و پاک کننده های سطوح به دلیل جذب نور UV بدون تجزیه، استفاده میشوند. با وجود مفید بودن نانوذارت TiO2 سطح بالا آنها در محیط های آبی نگرانیهایی را در مورد سمیت و تأثیر آنها بر محیط زیست ایجاد کرده است. آنها ممکن است باعث آسیب سلولی شده و بر سلامت انسان و اکوسیستمها در اثر استنشاق، بلعیدن یا تماس پوستی، بسته به ویژگیها و سطح قرارگیری، تأثیر بگذارند. در محیطهای آبی، نانوذرات میتوانند میکروبیوتای آبشش ماهی را تحت تاثیر قرار داده و منجر به اختلالات سلامتی و زیستمحیطی شوند. مطالعات نشان داده است که نانوذرات از طریق ، دفع و بازیافت به محیط آبی وارد می شود. در این پژوهش تغییر جمعیت آبشش ماهی تیلاپیلا در پی تماس با نانوذره اکسید تیتانیوم با روش تعیین توالی ایلومینا ارزیابی شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه، جمعاً 40 ماهی نیل تیلپیا ماده (Oreochromis niloticus) در دوگروه کنترل وتیمار به همراه نانوذرات دیاکسید تیتانیوم با غلظت ppm 10به مدت 21 روز در محیط پرورش کنترل شده نگهداری شدند. هر 7 روز، نمونههای آب گرفته شده و با استفاده از روشهای وابسته به کشت و شمارش کلنی کشت داده شدند. در روز 21، آبششهای ماهی برای ارزیابی با هر دو روش وابسته به کشت و مستقل از کشت جدا شدند. DNA متاژنومی از آبششهای ماهیهای تیمار شده و تیمار نشده استخراج شد. پس از کنترل کیفیت DNA با نانودراپ، ناحیه V2-V3 ژن 16S rRNA باکتریها با استفاده از روش Illumina MiSeq توالییابی شد. پس از تعینن توالی ، توالیهای موجود با استفاده از پایپ لاین DADA2 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج:. در نمونههای تیمار شده با نانوذرات، افزایش قابل توجهی در فراوانی نسبی Cetobacterium somerae و کاهش چشمگیر در فراوانی نسبی گونه های Bosea vestrissi ، Comamonas aquatica،Comamonas spp، و Brevundimonas terrae در مقایسه با کنترل گردید. نتیجه گیری: نانوذره تیتانیوم با کاهش ضرایب تنوع زیستی در آب وآب شش ماهی تیلاپیا و همین طور افزایش جمعیت های میکروبی دخیل در التهاب دارای اثرات نامطلوب زیست محیطی بوده است.
کلمات کلیدی
, متاژنومیک, نانوذرات, ماهی تیلاپیا@inproceedings{paperid:1101237,
author = {هاتفی, فرشاد and مخدومی, علی and صفری, امید},
title = {ارزیابی جمعیت میکروبی آبشش ماهی تیلاپیا به دنبال تیمار با نانوذره دی اکسید تیتانیوم با روش تعیین توالی نسل جدید},
booktitle = {ششمین کنگره بین المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران},
year = {2024},
location = {تهران, ايران},
keywords = {متاژنومیک، نانوذرات، ماهی تیلاپیا},
}
%0 Conference Proceedings
%T ارزیابی جمعیت میکروبی آبشش ماهی تیلاپیا به دنبال تیمار با نانوذره دی اکسید تیتانیوم با روش تعیین توالی نسل جدید
%A هاتفی, فرشاد
%A مخدومی, علی
%A صفری, امید
%J ششمین کنگره بین المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران
%D 2024