عنوان : ( خواص آنتی اکسیدانی و اثرات سلا متی بخش چای سبز ماچا )
نویسندگان: مهشاد مین باشی , محمد محسن زاده , رویا رضائیان دلویی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
ماچا، پودر چای سبز ژاپنی (Camellia sinensis)، به دلیل غلظت بالای پلیفنولها، بهویژه کاتچینها، بهعنوان یکی از غنیترین منابع آنتیاکسیدانی طبیعی مطرح است. این مقاله مروری، شواهد علمی اخیر را درباره ترکیب شیمیایی، مکانیسمهای آنتیاکسیدانی، پیامدهای بالینی و عوامل مؤثر بر اثربخشی آنتیاکسیدانهای ماچا جمعبندی و ارزیابی میکند. شواهد آزمایشگاهی و حیوانی نشان میدهد که ماچا دارای ظرفیت مهار رادیکال آزاد بسیار بالایی است و میتواند استرس اکسیداتیو، التهاب و آسیب سلولی را کاهش دهد. با این حال، مطالعات انسانی نتایج متنوع و وابسته به دوز و شرایط مصرف را گزارش کردهاند. مطالعات نشان میدهند که محتوای آنتیاکسیدانی ماچا تا ۱۳۷ برابر بیشتر از چای سبز معمولی است که عمدتاً به دلیل وجود کاتچینها به ویژه اپیگالوکاتچین گالات (EGCG) میباشد. این مقاله همچنین روشهای ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی و عوامل مؤثر بر کیفیت ماچا را مورد بحث قرار میدهد. پژوهشهای آینده باید بر تعیین دوز بهینه، زیستدسترسی و اثرات بلندمدت ماچا در جمعیتهای مختلف تمرکز کنند.
کلمات کلیدی
, ماچا, آنتی اکسیدان, کاتچین, پلی فنول ها, استرس اکسیداتیو, چای سبز@inproceedings{paperid:1103384,
author = {مین باشی, مهشاد and محسن زاده, محمد and رویا رضائیان دلویی},
title = {خواص آنتی اکسیدانی و اثرات سلا متی بخش چای سبز ماچا},
booktitle = {توسعه در کشاورزی، علوم دام و صنایع غذایی با رویکرد ارتقاء کیفیت، سلامت و امنیت غذایی},
year = {2025},
location = {اصفهان, ايران},
keywords = {ماچا، آنتی اکسیدان، کاتچین، پلی فنول ها، استرس اکسیداتیو، چای سبز},
}
%0 Conference Proceedings
%T خواص آنتی اکسیدانی و اثرات سلا متی بخش چای سبز ماچا
%A مین باشی, مهشاد
%A محسن زاده, محمد
%A رویا رضائیان دلویی
%J توسعه در کشاورزی، علوم دام و صنایع غذایی با رویکرد ارتقاء کیفیت، سلامت و امنیت غذایی
%D 2025