ماشین های کشاورزی, سال (2025-7)

عنوان : ( بررسی اثر زمان برداشت انگور و خشک کردن به روش خلاء VD) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی کشمش رقم بی‌دانه سفید قوچان )

نویسندگان: فائزه کیومرثی دربندی , یحیی سلاح ورزی , بهرام عابدی , مریم کمالس , حسن صدرنیا ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

با توجه به اهمیت زمان برداشت انگور برکیفیت کشمش، تعیین زمان مناسب برداشت و بهینه‌سازی روش‌های خشک کردن برای دستیابی به تولید کشمش با کیفیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به‌منظور بررسی اثر متقابل زمان برداشت (5، 15و 25 شهریور ماه) و روش خشک کردن (آفتاب خشک، خشک‌کن خلاء 60، 70 و 80 درجه سلسیوس) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی کشمش رقم بی‌دانه سفید، تحقیقی در قالب آزمایش کرت‌های خردشده بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی در 4 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که برهمکنش زمان برداشت و روش خشک کردن بر صفات فیزیکوشیمیایی نظیر مواد جامد محلول، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فنل کل، فلاونوئید و بار میکروبی تاثیر معنی‌داری نشان داد. بیشترین مقدار مواد جامد محلول مربوط به تیمار 25 شهریور ماه و کمترین آن مربوط به تیمار 5 شهریور ماه بود .میزان آنتی‌اکسیدان، محتوای فنل، فلاونوئید و قند کل در تیمار خشک‌کن خلاء بیشتر از روش آفتاب خشک بود. بیشترین بار میکروبی (Cfug-1 126.51) مربوط به کشمش آفتاب خشک بود و در مقابل تیمار تحت خشک‌کن خلاء در هر سه دما کمترین مقدار بارمیکروبی (تقریبا صفر) را داشتند. به‌طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که کشمش تولیدشده در برداشت سوم و خلاء 60 درجه سلسیوس از نظر صفات بیوشیمیایی نسبت به سایر تیمارها کیفیت مطلوب‌تری داشت و می‌توان چنین اظهار کرد که روش خشک‌کن خلاء، جایگزین مناسبی برای روش‌های خشک کردن سنتی محسوب می‌شود.

کلمات کلیدی

آنتی‌اکسیدان بار میکروبی باز جذب آب خشک‌کن خلاء فلاونوئید محتوای فنل
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1105544,
author = {کیومرثی دربندی, فائزه and سلاح ورزی, یحیی and عابدی, بهرام and مریم کمالس and صدرنیا, حسن},
title = {بررسی اثر زمان برداشت انگور و خشک کردن به روش خلاء VD) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی کشمش رقم بی‌دانه سفید قوچان},
journal = {ماشین های کشاورزی},
year = {2025},
month = {July},
issn = {2228-6829},
keywords = {آنتی‌اکسیدان بار میکروبی باز جذب آب خشک‌کن خلاء فلاونوئید محتوای فنل},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثر زمان برداشت انگور و خشک کردن به روش خلاء VD) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی کشمش رقم بی‌دانه سفید قوچان
%A کیومرثی دربندی, فائزه
%A سلاح ورزی, یحیی
%A عابدی, بهرام
%A مریم کمالس
%A صدرنیا, حسن
%J ماشین های کشاورزی
%@ 2228-6829
%D 2025

[Download]