عنوان : ( اثر واریته و زمان نگه داری روی ویژگی های شیمیایی رب گوجه فرنگی حاصل از چهار واریته )
نویسندگان: سید علی مرتضوی , مصطفی مظاهری طهرانی , محمدرضا عدالتیان دوم , منوچهر حامدی ,
چکیده
یکی از مهمترین محصولات زراعی، گوجهفرنگی می باشد به طوریکه شناخت دقیق و همه جانبه عوامل مؤثر بر تولید گوجهفرنگی و فرآورده های آن ضروری است چرا که تکنولوژی و تقاضابرای این محصول و فرآورده های آن در ایران و جهان روبه افزایش است. در این مطالعه با توجه به تولید 7/3 میلیون تن گوجه فرنگی درایران و اینکه بخش عمده ای از این محصول تبدیل به رب گوجه فرنگی و محصولات مشابه می گردد، تلاش گردید تا اثر واریته و زمان نگهداری بر روی ویژگیهای شیمیایی رب حاصل از چهارواریته منتخب طرح ملی، کال جی ان 3، ارلی اوربانا وای، ارلی اوربانا 111، پتوارلی سی اچ در طی یک سال نگهداری در شرایط اتاق (دمای متوسط 25 درجه سانتیگرد) بررسی گردد و برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل: بریکس، مواد جامد کل، مواد جامد نامحلول، اسیدیته، pH اندازه گیری شود. نتایج حاصله نشان داد که واریتههای ارلی اوربانا 111 و پتوارلی سی اچ دارای بیشترین میزان ماده جامد کل و بالاترین میزان اسیدیته بودند. ضمن آنکه واریته های پتوارلی سی اچ و ارلی اوربانا 111، دارای کمترین نوسانات و بیشترین ثبات بودند.