علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران - انستیتو تحقیقات تغذیه, دوره (5), شماره (2), سال (2010-9) , صفحات (1-8)

عنوان : ( اثرات برخی پایدارکننده‌ها بر خصوصیات فیزیکی شیمیایی و حسی ماست منجمد )

نویسندگان: مرضیه معین فرد , مصطفی مظاهری طهرانی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در تهیه‌ی ماست منجمد نرم و سخت ، هدف فقط تهیۀ محصولی پایدار نیست ، بلکه در کنار این پایداری بدست آوردن یک ظاهر خوب و جذّاب و به همان اندازه نرمی و لطافت و نیز وجود بافت عاری از ذرات خشن باید مورد توجه قرار بگیرد. هدف از این پژوهش تعیین مناسب‌ترین نوع و میزان پایدارکننده برای تولید فراورده‌ای مطلوب بود . به همین منظور سه نوع پایدارکننده‌ی ثعلب(S)، پانیسول‌ex(P) و مخلوط پایدارکننده/امولسیفایر(M) شامل سدیم‌آلژینات (23/0درصد) ، گوار (13/0درصد) ، کاراگینان (05/0درصد) ، پروپیلن ‌گلایکول (48/0درصد) و پلی سوربات80 (097/0درصد) در سه سطح 144/0 درصد(سطح اول) ، 198/0 درصد (سطح دوم) و 254/0 درصد (سطح سوم) برای تولید ماست منجمد مورد استفاده قرار گرفتند . با تغییر نوع پایدارکننده، ویسکوزیته‌ی مخلوط به طور معنی داری تحت تأثیر قرار گرفت و با افزایش میزان هر کدام از پایدارکننده‌ها ویسکوزیته نیز افزایش یافت . نوع و میزان پایدارکننده بر اورران و مقاومت به ذوب نمونه‌ها نیز اثر معنی داری داشت به طوریکه بیشترین اورران و مقاومت به ذوب در نمونه‌ی حاوی سطح سوم پانیسول ex و کمترین اورران و مقاومت به ذوب در نمونه‌‌ی حاوی سطح اول ثعلب مشاهده شد . در بررسی حسی نمونه‌ها با مقیاس پنج نقطه‌ای هدونیک از شش نفر داور چشایی استفاده شد. بررسی نتایج آزمون حسی نشان دادند که نوع و میزان پایدارکننده‌ها بر احساس دهانی اثر معنی‌داری نداشتند . اما نوع و میزان پایدارکننده در بافت و طعم اثر معنی داری داشتند ، بطوریکه بیشترین امتیاز طعم و بافت برای نمونه‌‌ی حاوی سطح سوم مخلوط پایدارکننده/امولسیفایر(M)بدست آمد (05/0p<).

کلمات کلیدی

, ماست منجمد , پایدارکننده , امولسیفایر , ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و خواص حسی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1020745,
author = {معین فرد, مرضیه and مظاهری طهرانی, مصطفی},
title = {اثرات برخی پایدارکننده‌ها بر خصوصیات فیزیکی شیمیایی و حسی ماست منجمد},
journal = {علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران - انستیتو تحقیقات تغذیه},
year = {2010},
volume = {5},
number = {2},
month = {September},
issn = {1735-7756},
pages = {1--8},
numpages = {7},
keywords = {ماست منجمد ، پایدارکننده ، امولسیفایر ، ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و خواص حسی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T اثرات برخی پایدارکننده‌ها بر خصوصیات فیزیکی شیمیایی و حسی ماست منجمد
%A معین فرد, مرضیه
%A مظاهری طهرانی, مصطفی
%J علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران - انستیتو تحقیقات تغذیه
%@ 1735-7756
%D 2010

[Download]