عنوان : ( بررسی اثر کلرید کلسیم و اتیلن دی آمین تترا استیک اسید بر دفع فسفر و شار تراوه طی اولترافیلتراسیون روغن کانولا )
نویسندگان: راضیه نیازمند , رضا فرهوش , سیدمحمدعلی رضوی , سیدمحمود موسوی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در پژوهش حاضر، رشد میسلهای فسفولیپیدی موجود در روغن کانولا بر اثر پیشتیمار شیمیایی و جداسازی آنها از طریق بکارگیری تکنولوژی 150 میلی مولار) قبل از اولترافیلتراسیون به میسلای روغن ) EDTA غشایی مورد بررسی قرار گرفت. محلولهای آبی کلرید کلسیم ( 1 درصد وزنی) و 100 (M 50 و ( 183 (M متفاوت ( 116 MWCO با پیکربندی انتها بسته با دو PVDF کانولا اضافه شد. اولترافیلتراسیون با استفاده از غشاء صفحهایتقریباً نصف M کیلودالتون در دماها و فشارهای متفاوت ( 25 تا 55 درجه سانتیگراد و 2 تا 5 بار) انجام گرفت. نتایج نشان داد شار تراوه در غشاء 183 منجر گردید. افزایش دما و فشار عملیاتی، افزایش M به افزایش شار تراوه حاصل از غشاء 116 EDTA بود. پیشتیمار شیمیایی روغن با M غشاء 116 بیش از سایر نمونهها بود. افزایش دما به کاهش EDTA بویژه در نمونه پیشتیمار شده با M شار تراوه را به همراه داشت. دفع فسفولیپیدها از غشاء 183 دفع فسفولیپیدها در هر دو غشاء منجر شد.
کلمات کلیدی
اتیلن دی آمین تترا استیک اسید ؛ اولترافیلتراسیون؛ روغن کانولا؛ کلرید کلسیم؛ فسفولیپید@article{paperid:1022963,
author = {نیازمند, راضیه and فرهوش, رضا and رضوی, سیدمحمدعلی and موسوی, سیدمحمود},
title = {بررسی اثر کلرید کلسیم و اتیلن دی آمین تترا استیک اسید بر دفع فسفر و شار تراوه طی اولترافیلتراسیون روغن کانولا},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2011},
volume = {7},
number = {1},
month = {January},
issn = {1735-4161},
pages = {60--70},
numpages = {10},
keywords = {اتیلن دی آمین تترا استیک اسید ؛ اولترافیلتراسیون؛ روغن کانولا؛ کلرید کلسیم؛ فسفولیپید},
}
%0 Journal Article
%T بررسی اثر کلرید کلسیم و اتیلن دی آمین تترا استیک اسید بر دفع فسفر و شار تراوه طی اولترافیلتراسیون روغن کانولا
%A نیازمند, راضیه
%A فرهوش, رضا
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%A موسوی, سیدمحمود
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2011