عنوان : ( بررسی اثر ضد باکتریایی نایسین به دو فرم آزاد و نانوانکپسوله در لیپوزوم بر ماندگاری وکاهش جمعیت لیستریایی پنیر سفید ایرانی فراپالایش )
نویسندگان: الهام زایرزاده , سید علی مرتضوی , محمود رضا جعفری , سیما افشار نژاد , فریده طباطبائی یزدی , مهدی نصیری محلاتی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر کارایی کاربرد نایسین در فرم آزاد و محصور در نانوکپسول های لیپوزومی در کنترل جمعیت لیستریا 106 به پنیر اضافه گردید. در ساخت فرمول های cfu/g به میزان ATCC منوسیتوژنز در پنیر فتای فراپالایش بود. لیستریا منوسیتوژنز گونه 19117 500 در تمام تیمارها به کار برده IU/g لیپوزومی از کلسترول، لستین و روغن کره استفاده شد. پس از تعیین حداقل غلظت بازدارندگی، نایسین در سطح در قالب طرح کاملا تصادفی بر پایه فاکتوریل در 3 تکرار انجام گرفت. تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از دو (pH شد. کلیه آزمایش ها(میکروبی و فرمول مختلف فسفولیپیدی، یک نمونه نایسین آزاد و یک نمونه کنترل. میزان محصورسازی نانوکپسول های لیپوزومی حاوی نایسین، برای فرمول 1 11 % محاسبه گردید و نتایج حاصل از بررسی اندازه لیپوزوم ها نشان داد که 100 درصد نمونه ها در / 12 % و برای فرمول 2 لیپوزومی 72 / لیپوزومی 49 101 نانومتر داشتند. مقایسه نتایج روند تغییرات جمعیت لیستریایی نشان دهنده وجود تاثیر معنی دار /51-149/ هر دو فرمول، قطرمتوسطی در حدود 7 در دو تیمار pH در ارتباط با تغییرات .(p< بین عملکرد نایسین آزاد و محصور در نانوکپسول های لیپوزومی بر روند کاهش جمعیت لیستریایی بود( 0.01 اختلاف معنی داری با هم و با شاهد نداشتند، ولی در تیمار نایسین آزاد، تفاوت معنی pH نایسین محصور در نانوکپسول های لیپوزومی، روند تغییرات .(p< داری در تمام هفته های نگهداری پس از تولید مشاهده گردید( 0.01
کلمات کلیدی
, پنیر فراپالایش, لیستریا منوسیتوژنز, نانوانکپسولاسیون, نایسین@article{paperid:1024429,
author = {زایرزاده, الهام and مرتضوی, سید علی and محمود رضا جعفری and سیما افشار نژاد and طباطبائی یزدی, فریده and نصیری محلاتی, مهدی},
title = {بررسی اثر ضد باکتریایی نایسین به دو فرم آزاد و نانوانکپسوله در لیپوزوم بر ماندگاری وکاهش جمعیت لیستریایی پنیر سفید ایرانی فراپالایش},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2011},
volume = {7},
number = {3},
month = {October},
issn = {1735-4161},
pages = {191--199},
numpages = {8},
keywords = {پنیر فراپالایش، لیستریا منوسیتوژنز، نانوانکپسولاسیون، نایسین},
}
%0 Journal Article
%T بررسی اثر ضد باکتریایی نایسین به دو فرم آزاد و نانوانکپسوله در لیپوزوم بر ماندگاری وکاهش جمعیت لیستریایی پنیر سفید ایرانی فراپالایش
%A زایرزاده, الهام
%A مرتضوی, سید علی
%A محمود رضا جعفری
%A سیما افشار نژاد
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A نصیری محلاتی, مهدی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2011