پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (7), شماره (2), سال (2011-8) , صفحات (108-114)

عنوان : ( بررسی امکان تولید کنستانتره پروتئینی از ضایعات خط تولید رب گوجه فرنگی و تعیین برخی خواص عملکردی آن )

نویسندگان: محمدحسین حدادخداپرست , وجیهه نیک زاده , بهروز پیرایش فر ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این پروژهش به بررسی امکان تولید کنستانتره پروتئینی از ضایعات گوجه فرنگی، پرداخته شده است. بدین منظور پس از شناسایی ترکیب شیمیایی بخشهای مختلف ضایعات فرآوری گوجه فرنگی، شامل ضایعات کامل (حاوی پوست،بذر و موسیلاژ)، بذر و بذر روغن کشی شده ، کنستانترهای پروتئینی به روش انحلال قلیایی و ترسیب اسیدی تهیه گردید.برای انتخاب مناسبترین شرلیط استحصال و دستیابی به حداکثر راندمان،در مرحله قلیایی pH های 12،11،10،9،8 و دما های 70،60،50،40،30،20 درجه سانتی گراد ، و در مرحله ترسیب اسیدی pH های3/3 ،5/3 ، 7/3 ، 9/3 ، 1/4، 3/4 ، 5/4، 7/4، 9/4، 1/5، 3/5و5/5 استفاده شد. پس از تعیین غلظت پروتئین و حجم مایع رویی در مرخله انحلال قلیایی،بهترین شرایط12=pHو دمای محیط (27-25درجه سانتی گراد)برآورد شده و حداکثر راندمان در مرحله ترسیب اسیدی به ترتیب برای کنسانتره پروتئینی تفاله کامل در 9/3=pH و برای کنسانتره پروتئینی بذز و بذر روغن کشی شده در 1/4 =pH حاصل شد. به منظور بررسی تاثیر فرآیند حرارتی در مرحله ترسیب ایزوالکتریک بر راندمان استحصال و خواص عملکردی آن شامل ظرفیت جذب آب و ظرفیت جذب روغن،از دماها100-25 درجه سانتی گراد ،استفاده گردید.بر اساس نتایج،بیشترین مقدار رسوب در درجات حرارتی بالا حاصل شده و بیشترین در صد پروتئین رسوب برای کنسانتره پروتئینی تفاله کامل و کنسانتره پروتئینی بذر،در دمای محیط و برای کنسانتره پروتئینی بذر روغن کشی شده در دمای 85-70 درجه سانتی گراد،بدست می آید.همچنین ظرفیت جذب آب کنسانتره های پروتئینی در دماهای بیشتر ، افزایش می یابد.از طرفی با افزایش درجه حرارت استحصال،میانگین ظرفیت جذب روغن نمونها به طور محسوسی افزایش می یابد.

کلمات کلیدی

, .ضایعات گوجه فرنگی, استحصال قلیایی, ترسیب اسیدی, حداکثر راندمان پروتئین, خواص عملکردی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1026275,
author = {حدادخداپرست, محمدحسین and نیک زاده, وجیهه and بهروز پیرایش فر},
title = {بررسی امکان تولید کنستانتره پروتئینی از ضایعات خط تولید رب گوجه فرنگی و تعیین برخی خواص عملکردی آن},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2011},
volume = {7},
number = {2},
month = {August},
issn = {1735-4161},
pages = {108--114},
numpages = {6},
keywords = {.ضایعات گوجه فرنگی،استحصال قلیایی، ترسیب اسیدی، حداکثر راندمان پروتئین،خواص عملکردی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی امکان تولید کنستانتره پروتئینی از ضایعات خط تولید رب گوجه فرنگی و تعیین برخی خواص عملکردی آن
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A نیک زاده, وجیهه
%A بهروز پیرایش فر
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2011

[Download]