عنوان : ( تاثیر آلودگی میکروبی مواد اولیه بر کیفیت نوشیدنی سنتی ایرانی (دوغ) )
نویسندگان: معصومه مهربان سنگ آتش , محبوبه سرابی جماب , رضا کاراژیان , ریحانه نوربخش , فرحناز قلاسی , امیر صالح وثوق , محمد محسن زاده ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
دوغ یکی از فراورده های لبنی تخمیری است که در سطح وسیعی به عنوان یک نوشیدنی فرح بخش در ایران و سایر کشورهای خاور میانه به ویژه در طول فصول گرم مصرف می گردد. از معایب عمده دوغ که باعث کاهش زمان ماندگاری و بازارپسندی آن می گردد تغییر طعم و آروما و بادکردگی محصول در اثر فعالیت میکروارگانیسم ها می باشد. کیفیت بهداشتی دوغ تولیدی به کیفیت شیر خام، کیفیت میکروبی اجزاء افزوده شده، کفایت تیمار حرارتی و مواد بسته بندی سطوح در تماس با دوغ و کفایت ضد عفونی کارخانه بستگی دارد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آلودگی میکروبی شیر خام، آب مورد استفاده در فرمولاسیون، استارتر، نمک، اسانس و بطری ها بر کیفیت دوغ تولیدی در سه کارخانه فرآورده های لبنی واقع در شهر مشهد در سه زمان مختلف انجام شد.
کلمات کلیدی
, نوشیدنی سنتی ایرانی, آلودگی میکروبی, شیر خام, آب@inproceedings{paperid:1033428,
author = {مهربان سنگ آتش, معصومه and سرابی جماب, محبوبه and کاراژیان, رضا and ریحانه نوربخش and فرحناز قلاسی and امیر صالح وثوق and محسن زاده, محمد},
title = {تاثیر آلودگی میکروبی مواد اولیه بر کیفیت نوشیدنی سنتی ایرانی (دوغ)},
booktitle = {نخستین همایش فراملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی},
year = {2011},
location = {گرگان, ايران},
keywords = {نوشیدنی سنتی ایرانی، آلودگی میکروبی، شیر خام، آب},
}
%0 Conference Proceedings
%T تاثیر آلودگی میکروبی مواد اولیه بر کیفیت نوشیدنی سنتی ایرانی (دوغ)
%A مهربان سنگ آتش, معصومه
%A سرابی جماب, محبوبه
%A کاراژیان, رضا
%A ریحانه نوربخش
%A فرحناز قلاسی
%A امیر صالح وثوق
%A محسن زاده, محمد
%J نخستین همایش فراملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
%D 2011