پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, دوره (2), شماره (1), سال (2013-7) , صفحات (79-92)

عنوان : ( مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره سلولی حاصل از کشت درو ن شیشه ای زیره سیاه (Bunium persicum) و مقایسه آن با عصاره حاصل از بذر و اسانس )

نویسندگان: سارا خسروی نیا , سید مهدی زیارت نیا , عبدالرضا باقری , سیدحسن مرعشی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در سا لهای اخیر استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیمار یها به علت مقاومت باکتری ها به داروهای شیمیایی رونق یافته است. در این تحقیق اثر ضد باکتریایی عصار ههای آبی و اتانولی حاصل از کشت سلولی زیره سیاه با استفاده از رو شهای براث ،Staphylococus aureus ماکرو دایلوشن و انتشار در آگار بر روی باکتر یهای بررسی و با عصار ههای بذری و رق تهای مختلف Bacillus subtilis و Escherichia coli 106 و 107 از باکتر یها انجام شد cfu/ml اسانس مقایسه شد. این آزمایش در دو تعداد و از دو آنت یبیوتی ک جنتامایسین ( 10 میکروگرم) و تتراسایکلین ( 30 میکروگرم) به عنوان شاهد مثبت و حلال ها به عنوان شاهد منفی استفاده شد. نتایج نشان داد که 3 تا / برای اسانس حاصل از بذر زیره سیاه در دامنه 12 (MIC) حداقل غلظت بازدارنده 12 تا 50 میل یگرم / 6/25 میلی گرم در میل یلیتر، برای عصاره حاصل از کشت سلولی 5 در میل یلیتر و برای عصاره حاصل از بذر 25 تا 50 میلی گرم در میل یلیتر بدست آمد. ن سبت به دو باکتری دیگر بیشتر S. aureus اثر بازدارندگی تیمارها بر روی باکتری اثر بازدارندگی B. subtilis و S. aureus است. همچنین با افزایش تعداد باکتر یهای دیده نشد. اثرات بازدارندگی E. coli تیمارها کاهش یافت ولی این موضوع در عصار ههای سلولی حاصل از کشت درون شیش های بر باکتر یهای انتخابی کمتر از اسانس خالص و بیشتر از عصاره های بذری و رقت های مختلف اسانس بود و لذا به نظر می رسد کشت سلولی زیره سیاه روش مناسبی برای تولید ترکیبات ضد باکتریایی باشد.

کلمات کلیدی

اثرات ضد باکتریایی اسانس کشت سوسپانسیون سلولی عصاره Bunium persicum
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1035476,
author = {خسروی نیا, سارا and سید مهدی زیارت نیا and باقری, عبدالرضا and مرعشی, سیدحسن},
title = {مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره سلولی حاصل از کشت درو ن شیشه ای زیره سیاه (Bunium persicum) و مقایسه آن با عصاره حاصل از بذر و اسانس},
journal = {پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی},
year = {2013},
volume = {2},
number = {1},
month = {July},
issn = {2252-0937},
pages = {79--92},
numpages = {13},
keywords = {اثرات ضد باکتریایی اسانس کشت سوسپانسیون سلولی عصاره Bunium persicum},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره سلولی حاصل از کشت درو ن شیشه ای زیره سیاه (Bunium persicum) و مقایسه آن با عصاره حاصل از بذر و اسانس
%A خسروی نیا, سارا
%A سید مهدی زیارت نیا
%A باقری, عبدالرضا
%A مرعشی, سیدحسن
%J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
%@ 2252-0937
%D 2013

[Download]