بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران , 2013-10-29

عنوان : ( تعیین کارایی شناساگرهای زمان-دمای طراحی شده برای حفاظت از موادغذایی تازه سرد در مقابل بوتولیسم )

نویسندگان: وجیهه نیک زاده , مهدی سعادتمند طرزجان , ناصر صداقت ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

شناساگرهای زمان-دما به عنوان ابزاری برای کنترل ایمنی موادغذایی تازه‏ی بسته‏بندی شده در محیط‏های کم اکسیژن استفاده می‏شوند. هدف این تحقیق توسعه مدلی بمنظور تعیین کارایی TTIها برای مواد‏غذایی مستعد رشد کلستریدیوم بوتولینوم، بخصوص غذاهای دریایی بسته‏بندی شده با اکسیژن کاهش یافته، می‏باشد. معادلات TTIهای با رفتار درجه صفر و رابطه آرنیوس مرتبط با آنها، براساس مدل اسکینر-لارکین بررسی و شبیه‏سازی شد. همچنین برای TTIهای با کینتیک درجه یک نیز مدل اسکینر-لارکین توسعه داده شد و با مدل درجه صفر مقایسه گردید. بررسی عملکرد TTIهای با رفتار درجه صفر و درجه یک و مقایسه آنها نشان داد که شرایط مدل ارایه شده برای TTI درجه صفر نسبت به درجه یک در مواقعی سختگیرانه و گاها خوش‏بینانه می‏باشد، لذا ابتدا بایستی از مرتبه کینتیک TTI مورد نظر اطمینان حاصل نمود، زیرا قضاوت درباره TTIهای مرتبه یک از روی منحنی‏های درجه صفر می‌تواند منجر به نتایج نادرست و بروز مشکلات بهداشتی جدی گردد.

کلمات کلیدی

, شناساگرهای زمان-دما, غذاهای دریایی, بسته‏بندی با اکسیژن کاهش یافته,
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1037037,
author = {نیک زاده, وجیهه and سعادتمند طرزجان, مهدی and صداقت, ناصر},
title = {تعیین کارایی شناساگرهای زمان-دمای طراحی شده برای حفاظت از موادغذایی تازه سرد در مقابل بوتولیسم},
booktitle = {بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2013},
location = {شیراز, ايران},
keywords = {شناساگرهای زمان-دما، غذاهای دریایی، بسته‏بندی با اکسیژن کاهش یافته، بوتولیسم},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تعیین کارایی شناساگرهای زمان-دمای طراحی شده برای حفاظت از موادغذایی تازه سرد در مقابل بوتولیسم
%A نیک زاده, وجیهه
%A سعادتمند طرزجان, مهدی
%A صداقت, ناصر
%J بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2013

[Download]