عنوان : ( تعیین کارایی شناساگرهای زمان-دمای طراحی شده برای حفاظت از موادغذایی تازه سرد در مقابل بوتولیسم )
نویسندگان: وجیهه نیک زاده , مهدی سعادتمند , ناصر صداقت ,چکیده
شناساگرهای زمان-دما به عنوان ابزاری برای کنترل ایمنی موادغذایی تازهی بستهبندی شده در محیطهای کم اکسیژن استفاده میشوند. هدف این تحقیق توسعه مدلی بمنظور تعیین کارایی TTIها برای موادغذایی مستعد رشد کلستریدیوم بوتولینوم، بخصوص غذاهای دریایی بستهبندی شده با اکسیژن کاهش یافته، میباشد. معادلات TTIهای با رفتار درجه صفر و رابطه آرنیوس مرتبط با آنها، براساس مدل اسکینر-لارکین بررسی و شبیهسازی شد. همچنین برای TTIهای با کینتیک درجه یک نیز مدل اسکینر-لارکین توسعه داده شد و با مدل درجه صفر مقایسه گردید. بررسی عملکرد TTIهای با رفتار درجه صفر و درجه یک و مقایسه آنها نشان داد که شرایط مدل ارایه شده برای TTI درجه صفر نسبت به درجه یک در مواقعی سختگیرانه و گاها خوشبینانه میباشد، لذا ابتدا بایستی از مرتبه کینتیک TTI مورد نظر اطمینان حاصل نمود، زیرا قضاوت درباره TTIهای مرتبه یک از روی منحنیهای درجه صفر میتواند منجر به نتایج نادرست و بروز مشکلات بهداشتی جدی گردد.
کلمات کلیدی
, شناساگرهای زمان-دما, غذاهای دریایی, بستهبندی با اکسیژن کاهش یافته, بوتولیسم@inproceedings{paperid:1037037,
author = {نیک زاده, وجیهه and سعادتمند, مهدی and صداقت, ناصر},
title = {تعیین کارایی شناساگرهای زمان-دمای طراحی شده برای حفاظت از موادغذایی تازه سرد در مقابل بوتولیسم},
booktitle = {بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2013},
location = {شیراز, ايران},
keywords = {شناساگرهای زمان-دما، غذاهای دریایی، بستهبندی با اکسیژن کاهش یافته، بوتولیسم},
}
%0 Conference Proceedings
%T تعیین کارایی شناساگرهای زمان-دمای طراحی شده برای حفاظت از موادغذایی تازه سرد در مقابل بوتولیسم
%A نیک زاده, وجیهه
%A سعادتمند, مهدی
%A صداقت, ناصر
%J بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2013