عنوان : ( بررسی اثر بسته بندی تحت خلأ و پوششهای خوراکی مونوگلیسرول استئارات و موم کارنوبا بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی کشمش صادراتی )
نویسندگان: نجمه یوسف تبارمیری , ناصر صداقت , محبت محبی ,چکیده
هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر نوع بستهبندی، پوشش خوراکی و دمای نگهداری بر فعالیت آب، شمارشکلی میکروارگانیسمها، شمارش کپک و مخمر و رنگ کشمش بود که در طی 12 هفته نگهداری، هر چهار هفته یک بار اندازه گیری شدند.کشمش سبز قلمی به روش تیزابی از انگور رقم عسگری تهیه شد. محلولهای پوششدهی شامل پوششهای خوراکی مونوگلیسرولاستئارات و موم کارنوبا بودند.سپس کشمشها به مدت 10 ثانیه در داخل محلولها با دمای 75 درجه سانتیگراد غوطهور گردیدند و پس از آبکش نمودن و خشک شدن، نمونهها درون کیسههای پلاستیکی شفاف سه لایه (PE|PA|PE) قرار گرفتند و به وسیله دستگاه تزریق گاز مجهز به سیستم خلأ با دو روش هوای معمولی و خلأ بستهبندی شدند. از هر نمونه سه تکرار تهیه گردید که در سه دمای 20، 35 و 50 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. با توجه به نتایج به دست آمده، پوششهای خوراکی لیپیدی باعث حفظ فعالیت آب و درصدرطوبت و همچنین کاهش شمارشکلی میکروارگانیسمها، شمارش کپک و مخمر و پارامتر L* و افزایش پارامترهای a* و b* گردید. بستهبندی تحت خلأ توانست فعالیت آب و محتوای رطوبتی کشمش را در سطح بالاتری نگه دارد و همچنین شمارشکلی میکروارگانیسمها و شمارش کپک و مخمر را کاهش دهد. با افزایش دما و زمان نگهداری، میزان فعالیت آب، درصد رطوبت، شمارشکلی میکروارگانیسمها، شمارش کپک و مخمر و مقادیر L* و b* کاهش، ولی مقدار a* افزایش یافت. اثر پوشش خوراکی لیپیدی، دما و زمان نگهداری بر فعالیت آب، درصد رطوبت، شمارشکلی میکروارگانیسمها، شمارش کپک و مخمر و رنگ کشمش معنیدار بود. نوع بستهبندی نیز بر فعالیت آب، درصد رطوبت، شمارشکلی میکروارگانیسمها و شمارش کپک و مخمر معنیدار بود.
کلمات کلیدی
, بستهبندی\", \"کشمش\", \"مومکارنوبا\", \"مونوگلیسرولاستئارات\", \"ویژگیهای فیزیکوشیمیایی\"@inproceedings{paperid:1038548,
author = {یوسف تبارمیری, نجمه and صداقت, ناصر and محبی, محبت},
title = {بررسی اثر بسته بندی تحت خلأ و پوششهای خوراکی مونوگلیسرول استئارات و موم کارنوبا بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی کشمش صادراتی},
booktitle = {کنگره ملی پژوهشگران و نخیگان ایمنی غذا},
year = {2013},
location = {تهران, ايران},
keywords = {بستهبندی\"، \"کشمش\"، \"مومکارنوبا\"، \"مونوگلیسرولاستئارات\"، \"ویژگیهای فیزیکوشیمیایی\"},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی اثر بسته بندی تحت خلأ و پوششهای خوراکی مونوگلیسرول استئارات و موم کارنوبا بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی کشمش صادراتی
%A یوسف تبارمیری, نجمه
%A صداقت, ناصر
%A محبی, محبت
%J کنگره ملی پژوهشگران و نخیگان ایمنی غذا
%D 2013