عنوان : ( جداسازی و تخلیص پروتئین اووترانسفرین از سفیده تخم شترمرغ و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی هیدرولیزات حاصل از هضم آنزیم های گوارشی )
نویسندگان: مسعود همایونی تبریزی , شمسی امتنانی , شیرین امتنانی , احمد آسوده ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
اووترانسفرین یک زنجیره گلیکوپپتیدی متشکل از 686 آمینو اسید با pI (pH ایزوالکتریک) 6 است که در حدود 13-12% از پروتئین های سفیده تخم را تشکیل می دهد. در این مطالعه، اووترانسفرین موجود در سفیده تخم شترمرغ با استفاده از اتانول 10% و رسوب گذاری با نمک آمونیوم سولفات 85% از سایر پروتئین ها جدا شد. تخلیص اووترانسفرین به کمک روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) انجام شد. وزن مولکولی پروتئین اووترانسفرین خالص بر روی ژل SDS-PAGE معادل با 89 کیلو دالتون تخمین زده شد. به منظور شبیه سازی مسیر گوارشی، پروتئین خالص شده تحت برش آنزیمی با پروتئازهای گوارشی پپسین و پانکراتین قرار گرفت. هیدرولیزات حاصل از هضم آنزیمی از غشای اوالترافیلتراسیون 3000 دالتون عبور داده شد و خروجی غشا به کمک دستگاه فریز درایر خشک گردید. فعالیت آنتی اکسیدانی با سنجش میزان فعالیت هیدرولیزات در حذف رادیکال DPPH و شلات کنندگی یون های مس بررسی شد. نتایج نشان داد که هضم آنزیمی اووترانسفرین سبب افزایش فعالیت شلات کنندگی رادیکال DPPH (33%) و یون های مس (25%) نسبت به نمونه کنترل شد.
کلمات کلیدی
, اووترانسفرین, تخم شترمرغ, HPLC, فعالیت آنتی اکسیدانت, فعالیت شلات کنندگی@inproceedings{paperid:1040592,
author = {مسعود همایونی تبریزی and امتنانی, شمسی and امتنانی, شیرین and آسوده, احمد},
title = {جداسازی و تخلیص پروتئین اووترانسفرین از سفیده تخم شترمرغ و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی هیدرولیزات حاصل از هضم آنزیم های گوارشی},
booktitle = {سومین همایش ملی کاربردهای شیمی در فناوری های نوین},
year = {2013},
location = {اصفهان, ايران},
keywords = {اووترانسفرین، تخم شترمرغ، HPLC، فعالیت آنتی اکسیدانت، فعالیت شلات کنندگی},
}
%0 Conference Proceedings
%T جداسازی و تخلیص پروتئین اووترانسفرین از سفیده تخم شترمرغ و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی هیدرولیزات حاصل از هضم آنزیم های گوارشی
%A مسعود همایونی تبریزی
%A امتنانی, شمسی
%A امتنانی, شیرین
%A آسوده, احمد
%J سومین همایش ملی کاربردهای شیمی در فناوری های نوین
%D 2013