پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, دوره (2), شماره (4), سال (2014-3) , صفحات (311-322)

عنوان : ( اثر اینولین استخراجی از کاسنی و سیب زمینی ترشی بر مقاومت به صفرا و بازدارندگی دو گونه لاکتوباسیلوس در برابر اشرشیاکلیO157:H7 )

نویسندگان: سارا کمالی , مرضیه حسینی نژاد , محمد الهی , مسعود یاورمنش ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

پروبیوتیک ها و پر یبیوتیک ها در بهبود تعادل میکروبی سیستم گوارشی نقش داشته و پتانسیل کاربردی خوبی در صنایع غذایی و حفظ سلامت عمومی دارند. بقای پروبیوتیک در طی استرس های گوارشی تحت تاثیر پری بیوتیک حامل قرار می گیرد. در این پژوهش اثر پری بیوتیکی اینولین (استخراجی از کاسنی و سیب زمینی ترشی و همچنین اینولین استاندارد آزمایشگاهی)، گلوکز و نمونه بدون کربوهیدارت بر مقاومت در دو گونه لاکتوباسیلوس به منظور O157:H به صفرا و بازدارندگی بر اشرشیاکلی 7 امکان ارائه ترکیب سین بیوتیکی موثر، مطالعه شده است. اثر تیمارهای اینولین بر رشد PTCC 1637و لاکتوباسیلوس رامنوسوس PTCC و زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی 1608 در غلظت های مختلف صفرا (صفر،0.3، 0.5، 1 و 1.5 درصد در قالب طرح آماری فاکتوریل کاملاً تصادفی و اثر بازدارندگی به روش چاهک در قالب طرح آماری ( کاملاً تصادفی بررسی و با نمونه های شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد که اینولین استخراجی میتواند بر افزایش مقاومت دو لاکتوباسیلوس به نمک های صفراوی موثر باشد. در عین حال با افزایش غلظت صفرا از این اثر کاسته شد و زنجیر ههای بلندتر اینولین اثر کمتری از گلوکز داشتند. با وجود اینکه گلوکز دارای بازدارندگی بیشتری بر اشرشیاکلی بود، اینولین کاسنی و استاندارد نیز بازدارندگی قابل قبولی داشتند. اینولین سیب زمینی ترشی با بالاترین درجه پلیمریزاسیون کمترین اثرات را نشان داد

کلمات کلیدی

, مقاومت به صفرا, سین بیوتیک, بازدارندگی, اینولین, اشرشیا کلی, استرس
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1041105,
author = {کمالی, سارا and مرضیه حسینی نژاد and الهی, محمد and یاورمنش, مسعود},
title = {اثر اینولین استخراجی از کاسنی و سیب زمینی ترشی بر مقاومت به صفرا و بازدارندگی دو گونه لاکتوباسیلوس در برابر اشرشیاکلیO157:H7},
journal = {پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی},
year = {2014},
volume = {2},
number = {4},
month = {March},
issn = {2252-0937},
pages = {311--322},
numpages = {11},
keywords = {مقاومت به صفرا،سین بیوتیک،بازدارندگی،اینولین، اشرشیا کلی،استرس},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T اثر اینولین استخراجی از کاسنی و سیب زمینی ترشی بر مقاومت به صفرا و بازدارندگی دو گونه لاکتوباسیلوس در برابر اشرشیاکلیO157:H7
%A کمالی, سارا
%A مرضیه حسینی نژاد
%A الهی, محمد
%A یاورمنش, مسعود
%J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
%@ 2252-0937
%D 2014

[Download]