عنوان : ( بررسی اثر فرایند تصفیه غشایی بر پارامترهای اکسایشی روغن کانولا )
نویسندگان: راضیه نیازمند , رضا فرهوش , سیدمحمدعلی رضوی , سیدمحمود موسوی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در سالهای اخیر، تمایل به جایگزینی فرایند غشایی با روش متداول تصفیه روغنها و چربیهای خوراکی افزایش یافته است. در تحقیق حاضر، اثر فرایند اولترافیلتراسیون بر اکسایش روغن و پایداری اکسایشی آن مورد بررسی قرار گرفت. اولترافیلتراسیون توسط غشاء صفحه ای PVDF با پیکربندی انتها بسته و دو MWCO متفاوت (116M) 50 و (M183) 100 کیلودالتون در دماها (25 تا 55 درجه سانتیگراد) و فشارهای (2 تا 5 بار) متفاوت انجام گرفت. پایش متغیرهای اولیه و ثانویه اکسایشی بیانگر دفع بیشتر ترکیبات پراکسیدی از غشاء M183 و دفع کارآمدتر ترکیبات مزدوج و کربونیل از غشاء M116 بود. افزایش دمای عملیاتی باعث کاهش عدد پراکسید تراوه و افزایش عدد کربونیل آن شد. نتایج همچنین بیانگر دفع کارامدتر ترکیبات قطبی کل طی اولترافیلتراسیون تا روش متداول تصفیه بود.
کلمات کلیدی
, اولترافیلتراسیون, پراکسید, ترکیبات قطبی, دیان کونژگه, عدد کربونیل@article{paperid:1048184,
author = {راضیه نیازمند and فرهوش, رضا and رضوی, سیدمحمدعلی and موسوی, سیدمحمود},
title = {بررسی اثر فرایند تصفیه غشایی بر پارامترهای اکسایشی روغن کانولا},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2013},
volume = {10},
number = {40},
month = {December},
issn = {2008-8787},
pages = {81--91},
numpages = {10},
keywords = {اولترافیلتراسیون، پراکسید، ترکیبات قطبی، دیان کونژگه، عدد کربونیل},
}
%0 Journal Article
%T بررسی اثر فرایند تصفیه غشایی بر پارامترهای اکسایشی روغن کانولا
%A راضیه نیازمند
%A فرهوش, رضا
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%A موسوی, سیدمحمود
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2013