عنوان : ( مدل سازی خشک کردن لایه نازک خرمالو به دو روش هوای داغ و مادون قرمز )
نویسندگان: سیده فاطمه موسوی بایگی , عاطفه فرهمند , مسعود تقی زاده , امین ضیاءفروغی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
خشک کردن یکی از روش های نگهداری می باشد که حذف رطوبت از طریق انتقال همزمان حرارت و جرم صورت می گیرد. به دلیل بهره وری کم انرژی و مدت زمان طولانی خشک کردن با هوای داغ، استفاده از تکنیک های نوین خشک کردن نظیر مادون قرمز باید مورد مطالعه قرار گیرد. در این 60 و ، پژوهش اثر دما و روش خشک کردن بر پارامترهای سینتیکی برگه خرمالو به ضخامت 5 میلی متر بررسی شد. آزمون ها در سه سطح دمایی 50 70 درجه سانتی گراد و دو نوع خشک کن هوای داغ و مادون قرمز با 3 تکرار انجام شد. داده های آزمایشی مربوط به رفتار خشک شدن نمونه ها بر اساس 9 مدل ارائه شده در منابع به منظور ارزیابی سینتیک خشک کردن برگه های خرمالو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. کیفیت برازش مدل های R ) پیشنهاد شده بر اساس پارامترهای ضریب تبیین 2 χ ) کای مربع ،(RMSE) )، مجذور میانگین مربعات خطا 2 (SSE) ) و مجموع مربعات خطا ارزیابی گردید. طبق نتایج به دست آمده بهترین مدل جهت برازش داده های خشک کردن هوای داغ در هر سه سطح دمایی، مدل ونگ و سینگ بود. برای داده های مربوط به خشک کردن توسط مادون قرمز در دو سطح دمایی 50 و 60 درجه سانتی گراد ، مدل لگاریتمی و در دمای 70 درجه سانتی گراد ، مدل دوجمله ای برازش مناسبی را نشان دادند. این مدل ها دارای بالاترین ضریب تبیین و کمترین مجذور میانگین مربعات خطا، کای مربع و مجموع مربعات خطا، نسبت به سایر مدل ها بودند.
کلمات کلیدی
, خرمالو, سینتیک خشک کردن, مادون قرمز, هوای داغ@article{paperid:1048541,
author = {موسوی بایگی, سیده فاطمه and فرهمند, عاطفه and تقی زاده, مسعود and ضیاءفروغی, امین},
title = {مدل سازی خشک کردن لایه نازک خرمالو به دو روش هوای داغ و مادون قرمز},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2016},
volume = {13},
number = {52},
month = {July},
issn = {2008-8787},
pages = {161--171},
numpages = {10},
keywords = {خرمالو، سینتیک خشک کردن، مادون قرمز، هوای داغ},
}
%0 Journal Article
%T مدل سازی خشک کردن لایه نازک خرمالو به دو روش هوای داغ و مادون قرمز
%A موسوی بایگی, سیده فاطمه
%A فرهمند, عاطفه
%A تقی زاده, مسعود
%A ضیاءفروغی, امین
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2016