عنوان : ( بررسی میزان اکسایش چربی فیله¬ی خرچنگ دراز آب شیرین در طی نگهداری در دمای یخچال با استفاده از تکنیک پردازش تصویر )
نویسندگان: سید امیر حسین ابراهیمی حسینی , سید علی مرتضوی , امید صفری , معصومه مهربان سنگ آتش ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
محصولات دریایی به دلیل داشتن ترکیبات شیمیایی اسید چرب با چند پیوند دوگانه و درصد زیاد پروتئین خام، جزء مواد غذایی فساد پذیر طبقه بندی می¬شوند. در زمان نگهداری آبزیان به حالت انجماد ممکن است تغییرات نامطلوبی در طعم، بو، ظاهر و بافت آن¬ها بوجودآید که این تغییرات را می¬توان به اکسایش چربی¬ها یا رنگدانه¬ها نسبت داد. فیله آبزیان در مقایسه با دیگر گوشتی، در مقابل اتولیز (هضم خود به خودی) اکسایش چربی¬ها و فساد میکروبی بیشترین میزان حساسیت را دارا می¬باشند. به همین دلیل کنترل کیفیت این محصولات در حین نگهداری از اهمیت فراوانی برخوردار می¬باشد. اندازه گیری میزان پراکسید جهت تعیین مقدار محصولات اولیه اکسیداسیون چربی (هیدروپراکسیدها) بکار می¬رود که معرف درجه پیشرفت اکسایش و در نتیجه کاهش کیفیت فیله آبزیان می¬باشد. در این پژوهش با توجه به اهمیت زیاد فیله خرچنگ دراز آب شیرین از لحاظ اقتصادی و هم چنین ارزش غذایی بالای آن، روند تغییرات فساد اکسیداتیو چربی¬ها به وسیله تکنیک پردازش تصویر روی240 فیله¬ی خرچنگ نگهداری شده در دمای یخچال (75 درصد از کل فیله¬ها) بررسی گردید. به طوری که هم زمان با سنجش میزان اندیس پراکسید در فیله¬های نگهداری شده در یخچال در فواصل زمانی مشخص (5، 10، 15 و 20 روزگی) میزان تغییرات رنگی فیله متناظر نیز بوسیله¬ی سیستم پردازش تصویر بررسی گردید. نتایج حاصل، رابطه رگرسیونی خطی (778/0=2r) معنی¬داری را به صورت *b197/1+*a197/3- = PV نشان داد. در این ارتباط طی مطالعه برگشتی روی 25 درصد مابقی فیله¬ها، بین مقدارهای برآورد شده و پیش¬بینی شده همبستگی (96/0=R) معنی¬داری (0001/0>p) وجود داشت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد با اندازه گیری شاخص¬های رنگ سنجی به کمک تکنیک پردازش تصویر می¬توان میزان اندیس پراکسید موجود در فیله¬ی خرچنگ دراز آب شیرین نگهداری شده در دمای یخچال را پیش بینی نمود.
کلمات کلیدی
, شاه میگو, فیله, فساد, پیش بینی, رنگ سنجی, اندیکس پراکسید@inproceedings{paperid:1053441,
author = {سید امیر حسین ابراهیمی حسینی and مرتضوی, سید علی and صفری, امید and معصومه مهربان سنگ آتش},
title = {بررسی میزان اکسایش چربی فیله¬ی خرچنگ دراز آب شیرین در طی نگهداری در دمای یخچال با استفاده از تکنیک پردازش تصویر},
booktitle = {بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2015},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {شاه میگو، فیله، فساد، پیش بینی، رنگ سنجی، اندیکس پراکسید},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی میزان اکسایش چربی فیله¬ی خرچنگ دراز آب شیرین در طی نگهداری در دمای یخچال با استفاده از تکنیک پردازش تصویر
%A سید امیر حسین ابراهیمی حسینی
%A مرتضوی, سید علی
%A صفری, امید
%A معصومه مهربان سنگ آتش
%J بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2015