عنوان : ( کاربرد دستگاه بینی الکترونیکی بر پایه سنسورهای هوشمند گاز در صنعت غذا با رویکرد پدافند غیر عامل )
نویسندگان: میثم وجدی , محمدجواد وریدی , مهدی وریدی , محبت محبی ,چکیده
در این پژوهش از آزمونهای میکروبی، شیمیایی و دستگاه بینی الکترونیکی برای ارزیابی ایمنی نمونههای ماهی قزلآلای نگهداری شده در 8 درجه سانتیگراد به مدت 15 روز استفاده شد. سیستم بینی الکترونیکی قابل حمل، به عنوان روشی سریع با توانایی طبقهبندی بیطرفانه و بلادرنگ تازگی نمونههای ماهی بر حسب تعداد روزهای نگهداری برودتی ساخته و به کار برده شد. با روش نمونه برداری دینامیک، ترکیبات فرار (گازهای فساد میکروبی و اکسیداسیون) موجود در فضای فوقانی ماهیهای وزن شده به محفظه سنسور ارسال و پاسخ سنسورها به صورت تابعی از زمان ضبط شدند. سیستم ویژه دریافت بلادرنگ داده بر پایه میکروکنترلر و رایانه بدین منظور طراحی گردید. هفت سنسور گاز تاگاچی از نوع دی اکسید قلع نیمهرسانا استفاده گردید و پنج پارامتر پایدار و ناپایدار رسانایی گذرای هر سنسور به عنوان ورودی ماشین تشخیص الگو در نظر گرفته شد. با استفاده از روش تشخیص الگو بدون ناظر تحلیل مولفه اصلی مشخص شد که نمونههای ماهی به سه گروه (تازه، نیمه تازه و فاسد) طبقه بندی میشوند که با افزایش تعداد روزهای نگهداری برودتی متناسب بود. مشخص گردید که بینی الکترونیکی روش ساده و سریع در ارزیابی تازگی ماهی است.
کلمات کلیدی
, الگوریتم مدلسازی, بینی الکترونیکی, تازگی ماهی@inproceedings{paperid:1054652,
author = {وجدی, میثم and وریدی, محمدجواد and وریدی, مهدی and محبی, محبت},
title = {کاربرد دستگاه بینی الکترونیکی بر پایه سنسورهای هوشمند گاز در صنعت غذا با رویکرد پدافند غیر عامل},
booktitle = {روش های افزایش ماندگاری فراورده های غذایی},
year = {2015},
location = {تهران, ايران},
keywords = {الگوریتم مدلسازی، بینی الکترونیکی، تازگی ماهی},
}
%0 Conference Proceedings
%T کاربرد دستگاه بینی الکترونیکی بر پایه سنسورهای هوشمند گاز در صنعت غذا با رویکرد پدافند غیر عامل
%A وجدی, میثم
%A وریدی, محمدجواد
%A وریدی, مهدی
%A محبی, محبت
%J روش های افزایش ماندگاری فراورده های غذایی
%D 2015