روش های افزایش ماندگاری فراورده های غذایی , 2015-03-03

عنوان : ( کاربرد دستگاه بینی الکترونیکی بر پایه سنسورهای هوشمند گاز در صنعت غذا با رویکرد پدافند غیر عامل )

نویسندگان: میثم وجدی , محمدجواد وریدی , مهدی وریدی , محبت محبی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این پژوهش از آزمون‌های میکروبی، شیمیایی و دستگاه بینی ‌الکترونیکی برای ارزیابی ایمنی نمونه‌های ماهی قزل‌آلای نگهداری ‌شده در 8 درجه سانتیگراد به ‌مدت 15 روز استفاده ‌شد. سیستم بینی الکترونیکی قابل ‌حمل، به ‌عنوان روشی سریع با توانایی طبقه‌بندی بی‌طرفانه و بلادرنگ تازگی نمونه‌های ماهی بر حسب تعداد روزهای نگهداری برودتی ساخته و به ‌کار برده‌ شد. با روش نمونه ‌برداری دینامیک،‏ ترکیبات فرار (گازهای فساد میکروبی و اکسیداسیون) موجود در فضای فوقانی ماهی‌های وزن شده به محفظه سنسور ارسال و پاسخ سنسورها به‌ صورت تابعی از زمان ضبط شدند. سیستم ویژه دریافت بلادرنگ داده بر پایه میکروکنترلر و رایانه بدین منظور طراحی‏ گردید. هفت سنسور گاز تاگاچی از نوع دی‌ اکسید قلع نیمه‌رسانا استفاده گردید و پنج پارامتر پایدار و ناپایدار رسانایی گذرای هر سنسور به ‌عنوان ورودی ماشین تشخیص الگو در نظر ‏گرفته شد. با استفاده از روش تشخیص الگو بدون ناظر تحلیل مولفه اصلی مشخص شد که نمونه‌های ماهی به سه ‏گروه (تازه، نیمه تازه و فاسد) طبقه بندی می‌شوند که با افزایش تعداد روزهای نگهداری برودتی متناسب بود. مشخص گردید ‌که بینی ‌الکترونیکی روش ساده و سریع در ارزیابی تازگی ماهی است.

کلمات کلیدی

, الگوریتم مدل‌سازی, بینی ‌الکترونیکی, تازگی ماهی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1054652,
author = {وجدی, میثم and وریدی, محمدجواد and وریدی, مهدی and محبی, محبت},
title = {کاربرد دستگاه بینی الکترونیکی بر پایه سنسورهای هوشمند گاز در صنعت غذا با رویکرد پدافند غیر عامل},
booktitle = {روش های افزایش ماندگاری فراورده های غذایی},
year = {2015},
location = {تهران, ايران},
keywords = {الگوریتم مدل‌سازی، بینی ‌الکترونیکی، تازگی ماهی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T کاربرد دستگاه بینی الکترونیکی بر پایه سنسورهای هوشمند گاز در صنعت غذا با رویکرد پدافند غیر عامل
%A وجدی, میثم
%A وریدی, محمدجواد
%A وریدی, مهدی
%A محبی, محبت
%J روش های افزایش ماندگاری فراورده های غذایی
%D 2015

[Download]