عنوان : ( بهینه سازی تولید آنزیم لیپاز مخمر Cryptococcus albidus با استفاده از رویه سطح پاسخ )
نویسندگان: وجیهه زارع باقی آباد , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی , مهدی وریدی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
لیپاز به علت توانایی کاتالیز طیف گستردهای از واکنشهای تبدیلی نظیر هیدرولیز، استریفیکاسیون و ترانس استریفیکاسیون به طور گستردهای در صنایع مختلف از قبیل صنایع غذایی، صنایع دارویی، پتروشیمی، صنایع مواد شونده و ... مورد استفاده قرار می .گیرد مخمرها یکی از تولیدکنندگان اصلی لیپازها به شمار می . روند در این تحقیق از متدولوژی رویه سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی به منظور بررسی تاثیر ، 5/5( – ) 5/7 pHزمان گرمخانهگذاری )7- 3 ( روز و درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محیط کشت آزمایشگاهی) 100- 0درصد( بر تولید و فعالیت لیپاز و بیومس تولید شده مخمر کریپتوکوکوس آلبیدوس و بهینهسازی فرایند تولید لیپاز و بیومس تولید شده، بهره گرفته شد. بر اساس نتایج به دست آمده در این تحقیق، درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محیط کشت آزمایشگاهی و زمان گرمخانهگذاری به ترتیب موثرترین فاکتورها بر تولید و فعالیت لیپاز و میزان بیومس تولید شده بودند. براساس آزمایشهای انجام شده شرایط بهینه تولید لیپاز و میزان بیومس تولید شده جهت حصول بیشینه فعالیت لیپاز )96/98واحد آنزیمی و ( وزن خشک سلولی )14/1گرم بر 100میلی لیتر محیط کشت ؛ ( ، 56/5 pHزمان گرمخانهگذاری 7روز و درصد عصاره کنجاله کنجد افزوده شده به محیط کشت آزمایشگاهی 100درصد تعیین گردید
کلمات کلیدی
, آنزیم لیپاز, بهینهسازی, رویه سطح پاسخ, مخمر کریپتوکوکوس@article{paperid:1056731,
author = {زارع باقی آباد, وجیهه and طباطبائی یزدی, فریده and مرتضوی, سید علی and وریدی, مهدی},
title = {بهینه سازی تولید آنزیم لیپاز مخمر Cryptococcus albidus با استفاده از رویه سطح پاسخ},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2016},
volume = {13},
number = {59},
month = {December},
issn = {2008-8787},
pages = {181--192},
numpages = {11},
keywords = {آنزیم لیپاز، بهینهسازی، رویه سطح پاسخ، مخمر کریپتوکوکوس},
}
%0 Journal Article
%T بهینه سازی تولید آنزیم لیپاز مخمر Cryptococcus albidus با استفاده از رویه سطح پاسخ
%A زارع باقی آباد, وجیهه
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مرتضوی, سید علی
%A وریدی, مهدی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2016