علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (14), شماره (63), سال (2017-5) , صفحات (221-230)

عنوان : ( بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی پودر انار تولید شده با روش خشک کردن کف پوشی )

نویسندگان: فخری شهیدی , مهدی وریدی , محبت محبی , صفیه خلیلیان , ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی امکان استفاده از روش خشک کردن کف پوشی برای تهیه پودر انار با حفظ ویژگی های فیزیکو شیمیایی آن بوده است. دراین پژوهش برخی ویژگی¬های پودر انار تولید شده به روش خشک کردن کف¬پوشی، از جمله اندازه ذرات، حلالیت، فعالیت آب، دمای گذارشیشه¬ای، ظرفیت آنتی¬اکسیدانی و محتوی آنتوسیانین کل (TAC) مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج آماری حاصل از بررسی داده¬ها نشان داد که دماهای مختلف خشک کردن بر کلیه ویژگی¬های مذکور در سطح آماری 5 درصد اثر معنی¬دار داشت. توزیع اندازه ذرات پودر حاصل در دمای 50 درجه سانتی¬گراد برخلاف پودرهای تولید شده در دماهای 60 و 70 درجه سانتی¬گراد، دوگانه بود. حلالیت پودر تولید شده در دمای 60 درجه سانتی¬گراد بیشتر از پودرهای تولید شده در دماهای 50 و 70 درجه سانتی¬گراد و دمای گذار شیشه¬ای پودر حاصل در دمای 70 درجه سانتی¬گراد، بالاتر از سایر دماها گزارش شد که نشان¬دهنده پایداری بیشتر این پودر در مدت زمان انبارمانی می¬باشد. همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی پودرها با افزایش دمای خشک کردن، افزایش یافت. بیشترین محتوای آنتوسیانین کل در پودرهای تولید شده در دمای 70 درجه سانتی گراد و کمترین در دمای 60 درجه سانتی گراد مشاهده شد. با توجه به کارایی بالا، انرژی پایین و حفظ ویزگی های فیزیکو شیمیایی می توان از روش کف پوشی برای خشک کردن عصاره انار استفاده نمود.

کلمات کلیدی

, پودر انار, فعالیت آنتی اکسیدانی, آنتوسیانین, حلالیت, اندازه ذرات, خشک کردن کف¬پوشی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1057631,
author = {شهیدی, فخری and وریدی, مهدی and محبی, محبت and صفیه خلیلیان and , },
title = {بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی پودر انار تولید شده با روش خشک کردن کف پوشی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2017},
volume = {14},
number = {63},
month = {May},
issn = {2008-8787},
pages = {221--230},
numpages = {9},
keywords = {پودر انار، فعالیت آنتی اکسیدانی، آنتوسیانین، حلالیت، اندازه ذرات، خشک کردن کف¬پوشی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی پودر انار تولید شده با روش خشک کردن کف پوشی
%A شهیدی, فخری
%A وریدی, مهدی
%A محبی, محبت
%A صفیه خلیلیان
%A ,
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2017

[Download]