عنوان : ( بررسی ویژگیهای ساختاری، ریختشناسی، ساختمانی و حرارتی نشاسته سورگوم سفید )
نویسندگان: احمد احتیاطی , فخری شهیدی , آرش کوچکی , سیدمحمدعلی رضوی , مهسا مجذوبی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش، نشاسته چهار لاین سورگوم سفید به روش خیساندن قلیایی استخراج گردید و ویژگیهای شیمیایی و فیزیکی آنها تعیین شد. 0%) نشاندهنده کیفیت مناسب استخراج نشاستهها بود و درصد آمیلوز لاینهای / 0%) و خاکستر (< 53 / 0%)، چربی (< 11 / درصد پایین پروتئین (< 36 12 مشاهده μm مختلف بین 27 تا 30 درصد بود. در تصاویر میکروسکوپ نوری و الکترونی گرانولهای نشاسته سورگوم، عمدتاً کروی با قطر میانگین نشاسته سورگوم نشان دهنده x 103 و اشباعیت 3 درصد بود. الگوی پراش پرتو ˚ شد. بهلحاظ ظاهری، رنگ نشاسته سورگوم کاملاً سفید با زاویه فام نیز مشاهده گردید. همچنین درصد کریستال نشاسته سورگوم لاینهای مختلف بین 25 V بود و در برخی لاینها کریستال نوع A حضور کریستال نوع نشان داد دمای شروع ذوب کریستال نشاسته بین 69 تا 70 درجه سانتیگراد و دمای حداکثر ذوب بین 73 تا 74 DSC تا 31 درصد متغیر بود. مشاهدات نشان داد اگرچه مقدار جذب گروههای عملگر برای نشاسته لاینهای مورد FTIR 8-10 تعیین شد. آنالیز J/g درجه سانتیگراد است و آنتالپی ذوب بین مطالعه تفاوت محدودی دارد، اما الگوی جذبی آنها مشابه بود . بهطورکلی بین ویژگیهای نشاسته های سورگوم لاینهای مختلف تفاوت معنی داری مشاهده نشد و ویژگیهایی مشابه با نشاسته ذرت معمولی بهعنوان منبع نشاسته تجاری مشاهده گردید.
کلمات کلیدی
, سورگوم, پراش پرتو x, طیف فوریه مادونقرمز, کالری متری روبشی افتراقی, نشاسته@article{paperid:1063818,
author = {احتیاطی, احمد and شهیدی, فخری and کوچکی, آرش and رضوی, سیدمحمدعلی and مهسا مجذوبی},
title = {بررسی ویژگیهای ساختاری، ریختشناسی، ساختمانی و حرارتی نشاسته سورگوم سفید},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2017},
volume = {13},
number = {2},
month = {June},
issn = {1735-4161},
pages = {393--404},
numpages = {11},
keywords = {سورگوم، پراش پرتو x، طیف فوریه مادونقرمز، کالری متری روبشی افتراقی، نشاسته},
}
%0 Journal Article
%T بررسی ویژگیهای ساختاری، ریختشناسی، ساختمانی و حرارتی نشاسته سورگوم سفید
%A احتیاطی, احمد
%A شهیدی, فخری
%A کوچکی, آرش
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%A مهسا مجذوبی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2017