عنوان : ( ارزیابی خصوصیات ریزکپسولهای چند لایه حاوی دی استیل بر پایه جذب الکترواستاتیک فیبریلهای ایزوله پروتئین سویا و پکتین )
نویسندگان: الهام انصاری فر , فخری شهیدی , محبت محبی , آرش کوچکی , نوید رمضانیان ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش ریزکپسولهای جدید با جذب لایه به لایه پلیالکترولیتهایی از فیبریلهای ایزوله پروتئین سویا و پکتین با درجه متوکسیل بالا آماده شد. ویژگیهای ظاهری فیبریلها با AFM وTEM، خصوصیات ریزکپسولها، اندازه و یکنواختی، زتا پتانسیل، مورفولوژی و کینتیک رهایش دی استیل بررسی شد. نتایج نشان دادند که فیبریلهای ایزوله پروتئین سویا، ضخامتی بین ۱ تا ۱۰ نانومتر دارند و ساختارشان بسیار منشعب است. تصاویر SEM نشان دادند که ریزکپسولها کروی بوده و با افزایش تعداد لایههای دیواره، ضخامت آن افزایش یافته که منجر به بهبود استحکام کپسول شده است. با افزایش تعداد لایهها شیب پروفایل رهایش دی استیل کاهش یافت و حداکثر زمان رهایش دی استیل بهعنوان تابعی از تعداد لایهها بهطور یکنواخت افزایش یافت که میتوان این گونه استنباط کرد که با افزودن تعداد لایههای دیواره ریزکپسول، رهایش ماده ریزپوشانی شده را میتوان به تاخیر انداخت. نتایج بهدست آمده نشان میدهد که مدل کینتیکی ریگر-پپاس از نظر ریاضی بهترین توصیف را برای رهایش دی استیل از ریزکپسولها فراهم آورد، بهگونهای که ضریب همبستگی حاصل در تمامی برازشها با این مدل بالای ۹۴/۰ بود. این روش تولید ریزکپسولها، بسیار آسان و بهراحتی قابلیت تولید در مقیاس صنعتی دارد.
کلمات کلیدی
, میکروکپسول های چند لایه, کنترل رهایش, فیبریل ایزوله پروتئین سویا, پکتین, دی استیل@article{paperid:1064846,
author = {انصاری فر, الهام and شهیدی, فخری and محبی, محبت and کوچکی, آرش and رمضانیان, نوید},
title = {ارزیابی خصوصیات ریزکپسولهای چند لایه حاوی دی استیل بر پایه جذب الکترواستاتیک فیبریلهای ایزوله پروتئین سویا و پکتین},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2017},
volume = {13},
number = {4},
month = {November},
issn = {1735-4161},
pages = {553--565},
numpages = {12},
keywords = {میکروکپسول های چند لایه، کنترل رهایش، فیبریل ایزوله پروتئین سویا، پکتین، دی استیل},
}
%0 Journal Article
%T ارزیابی خصوصیات ریزکپسولهای چند لایه حاوی دی استیل بر پایه جذب الکترواستاتیک فیبریلهای ایزوله پروتئین سویا و پکتین
%A انصاری فر, الهام
%A شهیدی, فخری
%A محبی, محبت
%A کوچکی, آرش
%A رمضانیان, نوید
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2017