عنوان : ( بررسی شرایط تولید و خشککردن شیر موزبه روش کف پوشی با مایکرویو وبررسی خصوصیات پودر )
نویسندگان: فاطمه پورحاجی , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی , محبت محبی , مصطفی مظاهری طهرانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
نوشیدنیهای میوهای بخشی از رژیم غذایی انسان را در بسیاری از مناطق جهان تشکیل میدهند. در این میان شیر موز طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. استفاده از تکنولوژیهای نوین نظیر استفاده از روش کفپوشی و خشک کردن با مایکرویو برای کاهش میزان صدمات خشک کردن استفاده میشود. از این رو در پژوهش حاضر، شرایط بهینهیابی تولید کف شیر موز به روش رویه سطح پاسخ بر مبنای سه متغیر سرعت گاز نیتروژن (2 -2/0 لیتر بر دقیقه)، میزان صمغ گزانتان (25/0 -15/0 درصد) و نسبت شیر به موز (1-6 و 1-3) بررسی گردید. همچنین تأثیر سه ولتاژ متفاوت دستگاه مایکرویو (360، 660 و 900 ولت) و دو ضخامت 3 و 5 میلیمتر بر روی نمونه بهینه ارزیابی شد. براساس نتایج مشخص گردید نمونه تحت تأثیر گاز نیتروژن با سرعت 2/0 لیتر بر دقیقه، 22/0 درصد صمغ گزانتان و 3 درصد موز دارای کمترین دانسیته و بیشترین پایداری بود. از این رو تیمار فوق به عنوان نمونه بهینه انتخاب گردید و با انرژی مایکروویو خشک شد. نتایج این بخش به وضوح نشان داد نمونه خشک شده با ضخامت 3 میلیمتر تحت ولتاژ 900 ولت دارای بالاترین میزان روشنایی L* و بالاترین دمای گذار شیشهای و کمترین میزان رطوبت بود.
کلمات کلیدی
, بهینهسازی, کف شیرموز, دمای گذار شیشهای, روش سطح پاسخ, صمغ گزانتان@article{paperid:1065190,
author = {پورحاجی, فاطمه and طباطبائی یزدی, فریده and مرتضوی, سید علی and محبی, محبت and مظاهری طهرانی, مصطفی},
title = {بررسی شرایط تولید و خشککردن شیر موزبه روش کف پوشی با مایکرویو وبررسی خصوصیات پودر},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {14},
number = {2},
month = {January},
issn = {1735-4161},
pages = {283--296},
numpages = {13},
keywords = {بهینهسازی، کف شیرموز، دمای گذار شیشهای، روش سطح پاسخ، صمغ گزانتان},
}
%0 Journal Article
%T بررسی شرایط تولید و خشککردن شیر موزبه روش کف پوشی با مایکرویو وبررسی خصوصیات پودر
%A پورحاجی, فاطمه
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مرتضوی, سید علی
%A محبی, محبت
%A مظاهری طهرانی, مصطفی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2018