عنوان : ( بهینه سازی تولید کف شیر موز و بررسی سینتیک انتقال جرم نمونه بهینه در طی فرایند خشک کردن با هوای داغ )
نویسندگان: فاطمه پورحاجی , فریده طباطبائی یزدی , محبت محبی , مصطفی مظاهری طهرانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش، شرایط بهینهیابی تولید کف شیر موز به روش رویه پاسخ بر مبنای سه متغیر سرعت گاز نیتروژن (2 -2/0 لیتر بر دقیقه)، میزان صمغ گزانتان (25/0 -15/0 درصد) و نسبت شیر به موز (1به6 و 1به3) بررسی گردید. همچنین تأثیر دمای مختلف خشککن هوای داغ در سه سطح دما 50، 65و80 درجه سانتیگرادو دو ضخامت 3 و 5 میلیمتر بر روی نمونه بهینه ارزیابی شد. براساس نتایج مشخص گردید که نمونه حاصل ازتأثیر گاز نیتروژن با سرعت 2/0 لیتر بر دقیقه، 22/0 درصد صمغ گزانتان و 3 درصد موز دارای کمترین دانسیته و بیشترین پایداری،به عنوان نمونه بهینه انتخاب گردید. یافتههای حاصل از اثر دما و ضخامت بر نمونه بهینه نشان داد که با افزایش دمای خشک کردن، زمان به طور قابل ملاحظهای کاهش یافت. به طوری که زمان خشک شدن کف شیر موز با ضخامت 3 میلیمتر در دمای 50، 65 و 80 درجه سانتیگراد به ترتیب 50، 45 و 40 دقیقه و در ضخامت 5 میلیمتر به ترتیب 80، 75 و 65 دقیقه بود. علاوه بر این نتایج میانگین ضریب نفوذ کف شیر موز با ضخامت 3 و 5 میلیمتر (در دمای 50 تا 80 درجه سانتیگراد) به ترتیب در محدوده7 -10× 02-/5 -6×-10× 3/1 و7-10×7/6 -6 -10×6/1 بود. از سوی دیگر میزان انرژی فعالسازی 23/19 و13/22 کیلو ژول بر مول به ترتیب برای کف شیرموز با ضخامت 3 و 5 میلیمتر در دمای 50 تا 80 درجه سانتیگرادگزارش گردید
کلمات کلیدی
, پایداری, شیر موز, ضخامت, ضریب نفوذ, کف پوشی@article{paperid:1065192,
author = {پورحاجی, فاطمه and طباطبائی یزدی, فریده and محبی, محبت and مظاهری طهرانی, مصطفی},
title = {بهینه سازی تولید کف شیر موز و بررسی سینتیک انتقال جرم نمونه بهینه در طی فرایند خشک کردن با هوای داغ},
journal = {پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی},
year = {2018},
volume = {14},
number = {23},
month = {January},
issn = {2252-0937},
pages = {37--49},
numpages = {12},
keywords = {پایداری،شیر موز،ضخامت،ضریب نفوذ،کف پوشی},
}
%0 Journal Article
%T بهینه سازی تولید کف شیر موز و بررسی سینتیک انتقال جرم نمونه بهینه در طی فرایند خشک کردن با هوای داغ
%A پورحاجی, فاطمه
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A محبی, محبت
%A مظاهری طهرانی, مصطفی
%J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
%@ 2252-0937
%D 2018