پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (14), شماره (1), سال (2018-5) , صفحات (59-68)

عنوان : ( اثر روش های استخراج بر میزان ترکیبات فنولیک و خصوصیات ضدمیکروبی عصاره برگ گیاه اناریجه (affinis Pimpinella) )

نویسندگان: الهام شکوه صارمی , محمدباقر حبیبی نجفی , محمدحسین حدادخداپرست , معصومه بحرینی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

افزایش تقاضا برای افزودنی های ایمن منجر به افزایش استفاده از ترکیبات ضدمیکروب طبیعی شده است. از آنجاییکه سبزیجات برگی منبع خوبی از ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی هستند، این مطالعه با هدف بررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره گیاه اناریجه (affinis pimpinella) که با روش های مختلف ماسراسیون، استفاده از سیال فوق بحرانی و استفاده از اولتراسوند استخراج شده بود، انجام شد. حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره ها با استفاده از روش میکرودایلوشن برای سویه¬های میکروبی لیستریا مونوسیتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، سودومونا س آیروژنز و اشریشیاکلی میکروبی تعیین شد. فراکسیون ترکیبات فنولی با استفاده از دستگاه LC-MS تعیین شد. مقادیر فنول کل عصاره ها بین 69/1836-25/1502 (g E100mg GA/) بود. نتایج نشان داد روش استخراج با اولتراسوند بالاترین میزان ترکیبات فنولی را داشت. کمترین و بیشترین مقادیر MIC و MBC به ترتیب به عصاره¬های استخراج شده با روش اولتراسوند و روش فوق بحرانی تعلق داشت. استافیلوکوکوس اورئوس حساس ترین باکتری و اشریشیاکلی و سودوموناس آیروژنز مقاومترین باکتری ها بودند. عصاره اناریجه به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی از قبیل گالیک اسید، کافئیک اسید، کلروژنیک اسید، کامپفرول و آپیجنین دارای فعالیت ضدمیکروبی است و می¬تواند بعنوان یک ترکیب ضدمیکروبی طبیعی مورد استفاده قرار بگیرد.

کلمات کلیدی

, واژه های کلیدی: اناریجه, اولتراسوند, ماسراسیون, فوق بحرانی, روش های استخراج, فعالیت ضدمیکروبی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1066796,
author = {شکوه صارمی, الهام and حبیبی نجفی, محمدباقر and حدادخداپرست, محمدحسین and بحرینی, معصومه},
title = {اثر روش های استخراج بر میزان ترکیبات فنولیک و خصوصیات ضدمیکروبی عصاره برگ گیاه اناریجه (affinis Pimpinella)},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {14},
number = {1},
month = {May},
issn = {1735-4161},
pages = {59--68},
numpages = {9},
keywords = {واژه های کلیدی: اناریجه، اولتراسوند، ماسراسیون، فوق بحرانی، روش های استخراج، فعالیت ضدمیکروبی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T اثر روش های استخراج بر میزان ترکیبات فنولیک و خصوصیات ضدمیکروبی عصاره برگ گیاه اناریجه (affinis Pimpinella)
%A شکوه صارمی, الهام
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A بحرینی, معصومه
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2018

[Download]