عنوان : ( ارزیابی خواص عملکردی موسیلاژ دانه بِه استخراج شده به کمک فراصوت )
نویسندگان: عاطفه فرهمند , مهدی وریدی , آرش کوچکی ,چکیده
موسیلاژ دانه بِه از جمله هیدروکلوئیدهای بومی است که استخراج آن به علت ویسکوزیته بالا نیازمند روشی است که علاوه بر کاهش زمان و مصرف انرژی، از بازدهی بالایی نیز برخوردار باشد. استخراج به کمک فراصوت به عنوان یکی از روش های نوین می تواند در دستیابی به این هدف نقش 32 )، با هدف تعیین بهترین شرایط /5 : 47 و نسبت آب به دانه 1 ˚C داشته باشد. به این منظور در ابتدا شرایط استخراج رایج (زمان 45 دقیقه، دمای 400 ) با شدت ها ( 20،60،100 درصد ) و زمان های W 24 و توان KHz هیدراسیون بهینه سازی گردید . در این پژوهش از فراصوت (پروب با فرکانس 15 و 30 دقیقه) استفاده شد. نتایج حاکی از آن بود که طی 30 دقیقه استخراج با شدت 100 درصد، بازده نسبت به نمونه کنترل ، مختلف صوت دهی ( 5 42/7 درصد افزایش داشت. مدل هرشل بالکی بهترین مدل رئولوژیکی برای توصیف رفتار جریان نمونه ها انتخاب شد . به علت شکست ساختار پلی ساکاریدی موسیلاژ توسط امواج فراصوت، حلالیت نمونه ها بین 66 تا 92 درصد متغیر بود اما در مقایسه با نمونه کنترل به شدت افزایش یافت . در 17 درصد افزایش نشان داد. با وجود کاهش / شدت 60 درصد نیز بالاترین پایداری نمونه ها مشاهده شد. پایداری کف نمونه ها نسبت به نمونه کنترل 1 جذب آب موسیلاژهای استخراج شده طی زمان طولانی با شدت بالا، اما این پارامتر تقریبا در بسیاری از تیمارها فراتر از نمونه کنترل بود . نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از فراصوت به دلیل تاثیر مثبت بر بسیاری از خواص علمکردی می تواند روش مناسبی برای استخراج موسیلاژ دانه به معرفی گردد.
کلمات کلیدی
, استخراج, خواص عملکردی, فراصوت, موسیلاژ دانه به@article{paperid:1066883,
author = {فرهمند, عاطفه and وریدی, مهدی and کوچکی, آرش},
title = {ارزیابی خواص عملکردی موسیلاژ دانه بِه استخراج شده به کمک فراصوت},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2016},
volume = {12},
number = {1},
month = {May},
issn = {1735-4161},
pages = {163--181},
numpages = {18},
keywords = {استخراج، خواص عملکردی، فراصوت، موسیلاژ دانه به},
}
%0 Journal Article
%T ارزیابی خواص عملکردی موسیلاژ دانه بِه استخراج شده به کمک فراصوت
%A فرهمند, عاطفه
%A وریدی, مهدی
%A کوچکی, آرش
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2016