اولین همایش ملی صنایع فرآوری محصولات کشاورزی , 2018-01-31

عنوان : ( تعیین شاخصهای رنگی L*a*b* در سنجش رنگ کورکومین استخراج شده از ریزوم گیاه زردچوبه (Curcuma longa L.) و بهینه سازی آن با روش سطح پاسخ )

نویسندگان: زهره یوسفوندباباکمالی , جواد سرگلزائی , شادی بلوریان ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

رنگ یکی از شاخصهای مهم در کیفیت غذا است و کنترل سریع آن با پیشرفت فرآیند و زمان نگهداری یک امر ضروری میباشد . از آن جایی که رنگدانه های موجود در ریزوم زردچوبه دارای طیفی از ساختارهای شیمیایی مشابه یا ایزومری بوده و علاوه بر این رنگدانه کورکومین سه نوع میباشد که قادر به ایجاد طیف رنگی زرد تا نارنجی میباشند. بنابراین میتوان با بررسی روند تغییرات مقادیر پارامترهای رنگی تا حدودی از وجود یا میزان این ترکیبات در پودر حاصل اطلاع یافت. در این مطالعه اثر برخی شرایط استخراج در روش خیساندن )ماسراسیون( مانند نسبت حلال به ماده جامد ( 15 -5 (، نسبت حلالهای استون و اتانول به یکدیگر) 100-0 ( و زمان) 24-12 ( ساعت، بر شاخصهای رنگی L*a*b* پودر حاصل از استخراج، به کمک دستگاه هانترلب مورد ارزیابی قرار گرفت و بهینه سازی آن با روش سطح پاسخ انجام شد. نتایج حاکی از آن بودند که مدلهای چندجمله ای درجه دوم به خوبی قادر به توصیف رفتار داده ها بوده و به طور معنیداری رابطه بین متغیرهای مستقل و پاسخها و پارامترهای رنگی را بیان کردند . حداکثر خطای استاندارد (SE) این روش برای شاخصهای *L ، *a و *b به ترتیب برابر 17 / 0 ، 18 / 0 و 24 / 0 به دست آمد.

کلمات کلیدی

, پارامترهای رنگی, رنگدانه, کورکومین, ماسراسیون, L*a*b* , هانترلب
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1068659,
author = {یوسفوندباباکمالی, زهره and سرگلزائی, جواد and شادی بلوریان},
title = {تعیین شاخصهای رنگی L*a*b* در سنجش رنگ کورکومین استخراج شده از ریزوم گیاه زردچوبه (Curcuma longa L.) و بهینه سازی آن با روش سطح پاسخ},
booktitle = {اولین همایش ملی صنایع فرآوری محصولات کشاورزی},
year = {2018},
location = {کرمان, ايران},
keywords = {پارامترهای رنگی، رنگدانه، کورکومین، ماسراسیون، L*a*b* ، هانترلب},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تعیین شاخصهای رنگی L*a*b* در سنجش رنگ کورکومین استخراج شده از ریزوم گیاه زردچوبه (Curcuma longa L.) و بهینه سازی آن با روش سطح پاسخ
%A یوسفوندباباکمالی, زهره
%A سرگلزائی, جواد
%A شادی بلوریان
%J اولین همایش ملی صنایع فرآوری محصولات کشاورزی
%D 2018

[Download]