عنوان : ( ارزیابی فعالیت ضد میکروبی دو سویه لاکتوباسیلوس ایزوله شده از پنیر سنتی متال در دوغ )
نویسندگان: سعید افضلی , محمدرضا عدالتیان دوم , محمدباقر حبیبی نجفی , مصطفی مظاهری طهرانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این تحقیق، اثر ضد میکروبی دو لاکتوباسیلوس برویسM۲ وM۴ ایزوله شده از پنیر متال بر میکروارگانیسم های عامل فساد و گاز در دوغ بررسی شد. سویه ها در سطوح ۱۰۶ و۱۰۸ cfu/ml تلقیح و یک نمونه شاهد بدون تلقیح در نظر گرفته شد. نمونه ها در دماهای ۴ ، ۲۵ و°C ۳۷ نگهداری و در فواصل زمانی مشخص آزمون های میکروبی و حسی انجام شد. نمونه تلقیح شده با M۴۱۰۶ بالاترین اثرضد میکروبی در هر ۳ دمای نگهداری را داشت. برای بررسی تولید گاز ، نمونه شاهد ونمونه M۴۱۰۶ در °C ۳۷ نگهداری و هر ۷ روز ارزیابی شد. نتایج کپک و مخمر در °C ۴ ، نمونه شاهد روز ۵۰ نگهداری، مثبت اما نمونه M۴۱۰۶ ، از نظر شمارش کپک و مخمر روز ۶۰ نگهداری منفی بود. در °C ۲۵، نمونه شاهد در روز ۱۴ نگهداری کپک زده ولی نمونه M۴۱۰۶ ،روز ۲۱ نگهداری سالم بود.در °C ۳۷ ، نمونه شاهد روز ۷ نگهداری شمارش کپک و مخمر، مثبت بود، اما نمونه M۴۱۰۶ روز ۱۴ نگهداری تست کپک و مخمر منفی بود. ارزیابی تولید گاز، درC° ۳۷ نمونه شاهد روز سوم، دچار بادکردگی شده ولی نمونه M۴۱۰۶ روز ۱۴ نگهداری ، تولید مقدار کمی گاز کرده بود. در °C ۲۵، نمونه شاهد روز۱۴ نگهداری تولید گاز کرده اما نمونه M۴۱۰۶ تولیدگاز نداشت.آزمون های کلی فرم، استافیلوکوکوس و اشرشیا کلی نمونه دوغ M۴۱۰۶ منفی بود. ارزیابی حسی نمونه های تلقیح شده با لاکتوباسیلوس ها به نمونه شاهد برتری داشت بطوریکه نمونه M۴۱۰۶ موجب افزایش عمرانبارمانی وکاهش فساد دوغ شده است.
کلمات کلیدی
, پنیر متال , لاکتوباسیلوس برویس, فعالیت ضد میکروبی@article{paperid:1069357,
author = {افضلی, سعید and عدالتیان دوم, محمدرضا and حبیبی نجفی, محمدباقر and مظاهری طهرانی, مصطفی},
title = {ارزیابی فعالیت ضد میکروبی دو سویه لاکتوباسیلوس ایزوله شده از پنیر سنتی متال در دوغ},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {14},
number = {5},
month = {December},
issn = {1735-4161},
pages = {829--846},
numpages = {17},
keywords = {پنیر متال ،لاکتوباسیلوس برویس، فعالیت ضد میکروبی},
}
%0 Journal Article
%T ارزیابی فعالیت ضد میکروبی دو سویه لاکتوباسیلوس ایزوله شده از پنیر سنتی متال در دوغ
%A افضلی, سعید
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A مظاهری طهرانی, مصطفی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2018