عنوان : ( تاثیر ساکارز و گلوکز بر خواص عملکردی نشاسته ذرت )
نویسندگان: سارا هدایتی , مهسا مجذوبی , فخری شهیدی , آرش کوچکی , عسگر فرحناکی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
نشاسته در محصولات غذا یی مختلف کاربرد گستردهای دارد. بسیاری از این محصولات حاوی مواد قندی میباشند که میتواننـد تـاث یر قابـل ملاحظـه ای بـر خواص عملکرد ی نشاسته داشته باشند . لذا در این پژوهش تاثیر ساکازر و گلوکز در غلظتهای 0 ،10 ،20 ،30 و %40) به ازای وزن خشک نشاسته) برمیـ زان جذب آب، و یژگیهای خم یری شدن، پارامترها ی بافت ی وآب انداز ینشاسته ذرت مورد بررسی قرار گرفت. جذب آب نشاسته در نمونه کنترل 70/8 بود اما بـ ا افزایش غلظت قند جذب آب روند کاهش ی داشت و در ب یشترین غلظت ساکارز و گلـوکز بـه ترت یـ ب بـه 99/5 و 70/6 رسـ ید. ویـ سکوزیته اوج، شکـست، بازگشت و نها یی ن یز با افزا یش غلظت قندها کاهشمعنی داری (در سطح احتمال 05/0(داشتنداما دمای خمیری شدن که در نمونه شاهد 55/65 بـود در نم ونـه حاوی 40 %ساکارز به 12/71 و در نمونه حاو ی 40 %گلوگز به 90/68 افزا یش یافت. پارامترهای بافتی از جمله سفتی، پیوستگی، صمغی بودن و مقاومـت بـه جویدن با افزا یش غلظت قندها کاهش یافتند اما م یزان فنر یت ژل های نشاسته در همه نمونه ها یکسان بود. افزایش غلظت قندها باعـ ث افـزا یش مقاومـت بـه ذوب و انجمادگرد ید به نحو ی که م یزان آب اندازیژل نشاسته بدون قند بعد از پنج مرحله انجماد و ذوب به 24 %رسید اما در نمونه حاوی 40 %سـاکارز 10 % و در نمونه حاو ی40 %گلوکز14 %آب انداز ی مشاهده گرد ید.در کلیه فاکتورهایی که مورد ارزیـ ابی قـرار گرفتـساک ارز تـاث یر بیـ شتری بـر خـواص عملکـرد ی نشاسته داشت.
کلمات کلیدی
, نشاسته ذرت, ساکارز, گلوکز, خواص عملکردی@article{paperid:1072048,
author = {هدایتی, سارا and مهسا مجذوبی and شهیدی, فخری and کوچکی, آرش and عسگر فرحناکی},
title = {تاثیر ساکارز و گلوکز بر خواص عملکردی نشاسته ذرت},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {15},
number = {77},
month = {July},
issn = {2008-8787},
pages = {317--324},
numpages = {7},
keywords = {نشاسته ذرت، ساکارز، گلوکز، خواص عملکردی},
}
%0 Journal Article
%T تاثیر ساکارز و گلوکز بر خواص عملکردی نشاسته ذرت
%A هدایتی, سارا
%A مهسا مجذوبی
%A شهیدی, فخری
%A کوچکی, آرش
%A عسگر فرحناکی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2018