عنوان : ( تعیین بهترین زمان برداشت ارقام ماری و شنگه بر اساس برخی پارامتر های تعیین کننده کیفیت زیتون )
نویسندگان: مهدی کاویانی , مهدی وریدی , ستار طهماسبی انفرادی , محمدجواد وریدی ,چکیده
مرحله رسیدگی میوه زیتون یکی از عوامل مؤثر بر کیفیت روغن زیتون میباشد، بنابراین هدف ایـن مطالعـه تعیـین اثـر رسـیدگی زیتـون بـر برخـی پارامترهای کیفی روغن دو رقم مختلف زیتون )ماری با اسید اولئیک بالا و شنگه با اسید اولئیک پایین( برای پیدا کردن بهترین زمان برداشت بود. بدین منظور از هر دو رقم در زمان 90روز پس از گلدهی تا رسیدگی کامل میوه در چهار مرحله نمونه برداری انجام شد. برخی ویژگیها شامل ترکیبـات اسیدهای چرب )%(، میزان فنل کل، اسیدهای فنلی، تلخی و فعالیت جذب رادیکال آزاد DPPHمورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد در هـر دو رقم، میزان اسید پالمتیک ، اسید لینولئیک، عدد اکسایش پذیری محاسباتی، مجموع اسیدهای چرب اشباع و مجموع اسیدهای چرب چند غیر اشباعی میوه در زمان 120روز پس از گلدهی در کمترین میزان و میزان اسید اولئیک ، ترکیبات فنلی، اسیدهای فنلی، تلخی و جذب رادیکال آزاد ، DPPH زمان 120روز پس از گلدهی دارای بالاترین مقدار بود و پس از آن کاهش یافت. طبق نتایج بهدست آمده، زمان 120روز پس از گلدهی را میتوان به- عنوان زمان مناسب برای برداشت هر دو رقم انتخاب نمود
کلمات کلیدی
, زیتون, بهترین زمان برداشت, کیفیت , ترکیبات شیمیایی روغن زیتون@article{paperid:1072503,
author = {کاویانی, مهدی and وریدی, مهدی and ستار طهماسبی انفرادی and وریدی, محمدجواد},
title = {تعیین بهترین زمان برداشت ارقام ماری و شنگه بر اساس برخی پارامتر های تعیین کننده کیفیت زیتون},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2019},
volume = {15},
number = {84},
month = {February},
issn = {2008-8787},
pages = {397--410},
numpages = {13},
keywords = {زیتون، بهترین زمان برداشت، کیفیت ،ترکیبات شیمیایی روغن زیتون},
}
%0 Journal Article
%T تعیین بهترین زمان برداشت ارقام ماری و شنگه بر اساس برخی پارامتر های تعیین کننده کیفیت زیتون
%A کاویانی, مهدی
%A وریدی, مهدی
%A ستار طهماسبی انفرادی
%A وریدی, محمدجواد
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2019