علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (15), شماره (81), سال (2018-11) , صفحات (479-492)

عنوان : ( بررسی ویژگیهای تکنولوژیکی و ضد میکروبی نژادهای انتروکوکوس فاسیوم زیر گونه فاسیوم غیربیماریزا جدا شده از پنیر لیقوان )

نویسندگان: زهرا ایزدی مهر , مسعود یاورمنش , محمدباقر حبیبی نجفی , محمدرضا عدالتیان دوم ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این پژوهش ویژگی­ های تکنولوژیکی و ضد میکروبی سویه­ های انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از پنیر لیقوان مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی خواص تکنولوژیکی سویه­ ها نشان داد که تمامی آن­ها به دلیل تولید کلنی سفید رنگ بر روی محیط روتنیوم رد میلک، توانایی تولید اگزوپلی­ ساکارید داشتند و فعالیت اتولیتیک این سویه­ ها به صورت کاهش درصد جذب در 600 نانومتر بررسی شد و بیشترین فعالیت را سویه انتروکوکوس فاسیوم زیر گونه فاسیوم 2 نشان داد. همچنین سویه­ ها بعد از 24 ساعت گرم خانه­ گذاری به دلیل کاهش pH تا 2-5/1 واحد، فعالیت اسیدیفیکاسیون داشتند. فعالیت ضد میکروبی با روش Lawn on the Spot ارزیابی شد، که سویه­ های مورد بررسی در برابر باکتری­های عامل فساد و پاتوژن­ زا از جمله لیستریا اینوکوآ، اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس فعالیت ضد میکروبی نشان ندادند. نتایج مقاومت سویه­ ها به شرایط اسیدی و دما معنی­ دار بود -0.05 P<-، به طوری که سویه انتروکوکوس فاسیوم زیر گونه فاسیوم4 بالاترین مقاومت به شرایط اسیدی و سویه انتروکوکوس فاسیوم زیر گونه فاسیوم 5 بالاترین مقاومت به دما را نشان دادند. در نتیجه، این مطالعه نشان داد که به دلیل فعالیت تکنولوژیکی مناسب می­توان از سویه­ های انتروکوکوس فاسیوم زیر گونه فاسیوم به عنوان کشت همراه در محصولات لبنی تخمیری استفاده کرد.

کلمات کلیدی

, انتروکوکوس فاسیوم, ویژگی‌های تکنولوژیکی, فعالیت ضدمیکروبی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1073353,
author = {ایزدی مهر, زهرا and یاورمنش, مسعود and حبیبی نجفی, محمدباقر and عدالتیان دوم, محمدرضا},
title = {بررسی ویژگیهای تکنولوژیکی و ضد میکروبی نژادهای انتروکوکوس فاسیوم زیر گونه فاسیوم غیربیماریزا جدا شده از پنیر لیقوان},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {15},
number = {81},
month = {November},
issn = {2008-8787},
pages = {479--492},
numpages = {13},
keywords = {انتروکوکوس فاسیوم، ویژگی‌های تکنولوژیکی، فعالیت ضدمیکروبی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی ویژگیهای تکنولوژیکی و ضد میکروبی نژادهای انتروکوکوس فاسیوم زیر گونه فاسیوم غیربیماریزا جدا شده از پنیر لیقوان
%A ایزدی مهر, زهرا
%A یاورمنش, مسعود
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2018

[Download]