سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی , 2019-09-17

عنوان : ( تولید آنزیم گلوتامات دکربوکسیلاز از پسماندهای غذایی و ضایعات صنعتی )

نویسندگان: هانیه یاربی , سید علی مرتضوی , مسعود یاورمنش , علی جوادمنش ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

گلوتامات دکربوکسیلاز B آنزیمی داخل سلولی و وابسته به پیریدوکسال فسفات است که واکنش غیرقابل برگشت دکربوکسیلاسیون و تبدیل ال -گلوتامات به گاماآمینوبوتیریکاسید را کاتالیز میکند. رشد روز افزون تقاضا برای آنزیم گلوتامات دکربوکسیلاز جهت تولید زیستی اسید آمینه گاماآمینوبوتیریک اسید و کاهش قیمت تولید آنها، تولید این آنزیم و اسیدآمینه از ضایعات و پسماندهای غذایی را مورد توجه قرار داده است. طبق آمار سازمان غذا ) FAO ( یک سوم مواد غذایی تولید شده برای مصرف انسان، در زنجیره تولید تا مصرف به صورت ضایعات کشاورزی و یا پسماندهای غذایی از بین می روند، که میزان آن در حدود 1.3 میلیارد تن در سال است. پوست و تفاله میوه جات، ضایعات نان، باگاس نیشکر، ملاس چغندرقند، آب پنیر، ضایعات کارخانه رب گوجه فرنگی، پسماند برنج، جو، ذرت و .... به عنوان مواد ارزان قیمت برای تولید مواد خوراکی با ارزش افزوده بالا چون آنزیم گلوتامات دکربوکسیلاز و گابا به کار می روند. ضایعات نان نیز کمپلکسی از کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها است که می توانند در فرآیند های تخمیر دوباره استفاده شوند.برای آماده سازی ملاس و آب پنیر به عنوان محیط کشت، به ترتیب ازطریق افزودن مواد شیمیایی و هیدرولیز لاکتوز به وسیله اسید کلریدریک صورت می گیرد. آب پنیر UF عمدتا حاوی بیش از 1.25 درصد لاکتوز و 0.25 درصد پروتئین شیر می باشد. ملاس چغندرقند نیز حاوی 50 - 60 درصد کربوهیدرات، که عمدتا ساکارز است و 2 درصد مواد نیتروژنی به همراه برخی ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. سویه میکروبی مناسب بر روی محیط کشت ارزان قیمت که با استفاده از بخار یا قلیا تیمار و با محلول مواد معدنی مرطوب شده است، در دمای 28 - 30 درجه سانتی گراد و به مدت 2 ، 4 یا 6 روز کشت می شود. پس از اتمام زمان کشت، آنزیم گلوتامات دکربوکسیلاز را از توده تخمیر شده استخراج ، خالص سازی کرده و فعالیت آن اندازه گیری می گردد. گلوکز و ساکارز خالص عمدتا به دلیل هزینه زیاد به ندرت در تخمیرهای صنعتی به کار می روند. با توجه به حجم بالای پسماندهای غذایی و ضایعات صنعتی در کشور، یکی از بهترین پیشنهادات برای مصرف بهینه از آنها، استفاده به عنوان سوبسترای ارزان 1 yavarmanesh@um.ac.ir قیمت برای بیوسنتز آنزیم گاد و گابا است. تنها اینکه باید عصاره مخمر نیز به این مواد به عنوان محیط کشت اضافه کرد. چرا که عصاره مخمر، منبع غنی از ویتامین های ب کمپلکس، اسبدهای آمینه آزاد و پپتیدهاست و تولید آنزیم نوترکیب را ترغیب می کند. بدین ترتیب علاوه بر، برطرف کردن معضل کارخانجات صنایع غذایی در کاهش ضایعات صنعتی و آلودگی محیط زیست، می توان مقدار زیادی آنزیم گلوتامات دکربوکسیلاز و گابای زیستی تولید کرد و سودآوری اقتصادی بالایی را برای صنعت مواد غذایی به ارمغان آورد

کلمات کلیدی

, پسماندهای غذایی, ضایعات صنعتی, گلوتامات دکربوکسیلاز.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1077157,
author = {یاربی, هانیه and مرتضوی, سید علی and یاورمنش, مسعود and جوادمنش, علی},
title = {تولید آنزیم گلوتامات دکربوکسیلاز از پسماندهای غذایی و ضایعات صنعتی},
booktitle = {سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی},
year = {2019},
location = {تهران, ايران},
keywords = {پسماندهای غذایی، ضایعات صنعتی، گلوتامات دکربوکسیلاز.},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تولید آنزیم گلوتامات دکربوکسیلاز از پسماندهای غذایی و ضایعات صنعتی
%A یاربی, هانیه
%A مرتضوی, سید علی
%A یاورمنش, مسعود
%A جوادمنش, علی
%J سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
%D 2019

[Download]