عنوان : ( تولید گاما آمینو بوتریک اسید توسط باکتری Lactococcus lactis NZ1330 در محیط کشت حاوی لجن لبنی و مونوسدیم گلوتامات )
نویسندگان: بهروز علیزاده بهبهانی , فرشته فلاح , علیرضا وسیعی , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی , شهناز افشاریان ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
گاما آمینو بوتریک اسید (گابا)، مولکول زیست فعال با نقش های فیزیولوژیکی مختلف در بدن است که با مهار تحریکات نورون و ممانعت از رسیدن پیام - های حاوی ترکیبات استرس زا، دارای خواص آرامش بخشی بوده و در درمان بیماری های مختلف نقش موثری دارد. در پژوهش حاضر، امکان تولید این 10 و 15 درصد )، ، بررسی شد. به منظور بهینهسازی فرآیند تخمیر سه سطح از لجن لبنی ( 5 Lactococcus lactis NZ اسید آمینه توسط باکتری 1330 48 و 72 ساعت انتخاب شد و پس از تخمیر، وجود گابا در محیط کشت به وسیله ، 0 و 1 درصد) در زمانهای 24 / مونو سدیم گلوتامات (صفر، 5 کروماتوگرافی لایه نازک بررسی شد. برای کمی سازی باندهای موجود در کروماتوگرافی لایه نازک از روش اسپکتروفتومتری استفاده شد. نتایج بهینه سازی 0 درصد مونوسدیم گلوتامات و زمان 70 سا عت / 11 درصد لجن لبنی، 7 / در سطح معنی داری 95 درصد نشان داد تیمار بهینه شامل محیط کشت حاوی 2 400 میباشد. بنابراین از این ترکیب محیط کشت میتوان به عنوان سوبسترای ppm 32 بوده و تحت این شرایط تولید گابا به میزان °C تخمیر در دمای مناسب جهت تولید ترکیب دارویی و زیست فعال ارزشمند گابا استفاده کرد.
کلمات کلیدی
, گابا, لاکتوکوکوس لاکتیس, لجن سپراتور, مونوسدیم گلوتامات.@article{paperid:1079249,
author = {بهروز علیزاده بهبهانی and فلاح, فرشته and وسیعی, علیرضا and طباطبائی یزدی, فریده and مرتضوی, سید علی and افشاریان, شهناز},
title = {تولید گاما آمینو بوتریک اسید توسط باکتری Lactococcus lactis NZ1330 در محیط کشت حاوی لجن لبنی و مونوسدیم گلوتامات},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2020},
volume = {16},
number = {97},
month = {March},
issn = {2008-8787},
pages = {89--100},
numpages = {11},
keywords = {گابا، لاکتوکوکوس لاکتیس، لجن سپراتور، مونوسدیم گلوتامات.},
}
%0 Journal Article
%T تولید گاما آمینو بوتریک اسید توسط باکتری Lactococcus lactis NZ1330 در محیط کشت حاوی لجن لبنی و مونوسدیم گلوتامات
%A بهروز علیزاده بهبهانی
%A فلاح, فرشته
%A وسیعی, علیرضا
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مرتضوی, سید علی
%A افشاریان, شهناز
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2020