عنوان : ( ارزیابی الگوی کینتیک و دینامیک جمعیت باکتریهای یرسینیا انتروکولیتیکا و شیگلا دیسانتری در فرآورده گوشتی )سوسیس( با استفاده از مدلهای نوین تجربی )
نویسندگان: علی الغونه , فطانه بهروزیان , فریده طباطبائی یزدی , سید محمد باقر هاشمی , سیدمحمدعلی رضوی , بهروز علیزاده بهبهانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش برای اولین بار از سه مدل نیمه تجربی کینتیک هموگرافیک، کینتیک نمایی و کینتیک مرتبه nامبرای بررسی دینامیک و الگوی کینتیکی جمعیت میکروبی یرسینیا انتروکولیتیکاو شیگلا دیسانتریاستفاده شد. برای اثبات تعمیم پذیری این روش مدلسازی،دینامیک جمعیت باکتریهای یرسینیا انتروکولیتیکاو شیگلا دیسانتریدر یک سیستم کمپلکس غذایی (سوسیس) طی 17 روز در دو سطح دمایی (C°4 و 35) و چهار سطح عصاره قره قات (صفر، 1/0، 2/0 و 4/0 درصد) بررسی گردید. نتایج نشان داد هر سه مدل ارائه شده دارای توانایی قابل قبولی جهت مدلسازی دینامیکی داشتند، اما مدل کینتیک هموگرافیک با ضریب تبیین (96/0 تا 98/)0، ضریب تبیین اصلاح شده (95/0 تا 97/)0، ضریب تبیین ارزیابی شده متقابل (87/0 تا 90/0)و ریشه مربع میانگین خطا (12/0 تا 42/0) بهترین انتخاب جهت بررسی دینامیک و الگوی کینتیکی برای باکتری یرسینیا انتروکولیتیکا و مدل کینتیک مرتبه nام با ضریب تبیین (94/0 تا 98/0)، ضریب تبیین اصلاح شده (92/0 تا 96/0)، ضریب تبیین ارزیابی شده متقابل (88/0 تا 90/0) و ریشه مربع میانگین خطا (26/0 تا 52/0) بهترین انتخاب جهت بررسی دینامیک و الگوی کینتیکی برای باکتری شیگلا دیسانتریبود. جهت بررسی توانایی مدلهای نوین ارائه شده، نتایج به دست آمده با این مدلها با نتایج مدلسازی به روش سیستمهای استنتاج فازی-عصبی سازگار بررسی شد. با مقایسه نتایج شاخصهای آماری میتوان چنین برداشت کرد که مدلهای نوین ارائه شده دارای کارایی بهتری نسبت به مدل نوروفازی در جهت پیشگویی دینامیک میکروبی بود.
کلمات کلیدی
, شیگلا دیسانتری, فرآورده گوشتی, قره قات, مدلهای نوین تجربی, یرسینیا انتروکولیتیکا@article{paperid:1079881,
author = {الغونه, علی and بهروزیان, فطانه and طباطبائی یزدی, فریده and سید محمد باقر هاشمی and رضوی, سیدمحمدعلی and بهروز علیزاده بهبهانی},
title = {ارزیابی الگوی کینتیک و دینامیک جمعیت باکتریهای یرسینیا انتروکولیتیکا و شیگلا دیسانتری در فرآورده گوشتی )سوسیس( با استفاده از مدلهای نوین تجربی},
journal = {میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی},
year = {2020},
volume = {5},
number = {4},
month = {June},
issn = {2476-3403},
pages = {48--62},
numpages = {14},
keywords = {شیگلا دیسانتری، فرآورده گوشتی، قره قات، مدلهای نوین تجربی، یرسینیا انتروکولیتیکا},
}
%0 Journal Article
%T ارزیابی الگوی کینتیک و دینامیک جمعیت باکتریهای یرسینیا انتروکولیتیکا و شیگلا دیسانتری در فرآورده گوشتی )سوسیس( با استفاده از مدلهای نوین تجربی
%A الغونه, علی
%A بهروزیان, فطانه
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A سید محمد باقر هاشمی
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%A بهروز علیزاده بهبهانی
%J میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
%@ 2476-3403
%D 2020