پژوهش های صنایع غذایی, دوره (30), شماره (1), سال (2020-6) , صفحات (151-166)

عنوان : ( مکانیسم فعالیت آنتی اکسیدانی اسید جنتیسیک در پایداری اکسیداتیو روغن های زیتون و سویا )

نویسندگان: آزاده مردانی قهفرخی , رضا فرهوش , علی شریف ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

زمینه مطالعاتی: بررسی مکانیسم فعالیت برخی آنتی اکسیدان های فنلی با استفاده از روابط سینتیکی. هدف: تعیین مکانیسم فعالیت آنتیاکسیدانی اسید جنتیسیک در روغن های زیتون و سویا. روش کار: در این پژوهش فرایند خوداکسایشی روغن های تخلیص شده زیتون و سویا در حضور غلظت های 02 / 0 ، 04 / 0 ، 08 / 0 ، 16 / 0 و 32 / 0 درصد اسید جنتیسیک و در دماهای 60 ، 80 ، 100 و 120 درجه سانتیگراد با پایش عدد پراکسید و محاسبه پارامترهای سینتیکی مختلف از قبیل فاکتور حمایتی (F)، نسبت سرعت اکسایش (ORR) و فعالیت آنتی اکسیدان (A) ارزیابی گردید و مکانیسم فعالیت اسید جنتیسیک با استفاده از این روابط سینتیکی مشخص گردید. نتایج: بررسی مکانیسم فعالیت آنتی اکسیدانی اسید جنتیسیک توسط پارامترهای سینتیکی گویای شرکت این ترکیب در واکنش اصلی پایانی اکسایش (ROO• + InH = ROOH + In•) در رقابت با واکنش مرحله انتشار فرایند اکسایش روغن ها (ROO• + RH = ROOH + R•) بود. در روغن سویا به دلیل درصد بالاتر اسیدهای چند غیراشباعی افزایش غلظت اسید جنتیسیک تا سطوح بالا، موجب افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی این ترکیب گردید، در حالی که در روغن زیتون به سبب بالاتر بودن مقادیر اسید چرب تک غیراشباع آن (اسید اولئیک)، افزایش غلظت حالت پرواکسیدانی به اسید جنتیسیک بخشید و شرکت این آنتی اکسیدان در واکنش جانبی (O2H +• R+ •In = InH + ROOH) را به دنبال داشت. نتیجه گیری نهایی: اسید جنتیسیک به عنوان یک آنتی اکسیدان فنلی بدون تولید رادیکال های آزاد فعال و مضر توانایی کاهش سرعت فرایند اکسایش در روغن های زیتون و سویا را دارا بود.

کلمات کلیدی

, اسید جنتیسیک, روغن های گیاهی, مکانیسم فعالیت آنتی اکسیدانی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1079976,
author = {مردانی قهفرخی, آزاده and فرهوش, رضا and شریف, علی},
title = {مکانیسم فعالیت آنتی اکسیدانی اسید جنتیسیک در پایداری اکسیداتیو روغن های زیتون و سویا},
journal = {پژوهش های صنایع غذایی},
year = {2020},
volume = {30},
number = {1},
month = {June},
issn = {2008-515X},
pages = {151--166},
numpages = {15},
keywords = {اسید جنتیسیک، روغن های گیاهی، مکانیسم فعالیت آنتی اکسیدانی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مکانیسم فعالیت آنتی اکسیدانی اسید جنتیسیک در پایداری اکسیداتیو روغن های زیتون و سویا
%A مردانی قهفرخی, آزاده
%A فرهوش, رضا
%A شریف, علی
%J پژوهش های صنایع غذایی
%@ 2008-515X
%D 2020

[Download]