میکروب شناسی مواد غذایی, دوره (8), شماره (1), سال (2021-5) , صفحات (58-72)

عنوان : ( ارزیابی ویژگی های میکروبی، آنتی اکسیدانی، درجه پروتئولیز و قدرت مهار آنزیم بازدارنده آنژیوتنسین در ماست تولید شده با آغازگرهای همراه جدا شده از ماست های سنتی ایرانی )

نویسندگان: مهسا سلطانی , محمدباقر حبیبی نجفی , رضا حاجی محمدی فریمانی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

برای تولید ماست معیارهای متعددی مورد توجه است که انتخاب آغازگر و کمک آغازگر مناسب یکی از مهمترین این معیارها می باشد. هدف از این پژوهش اندازه گیری میزان پروتئولیز، مهار ACE، خاصیت میکروبی و آنتی اکسیدانی ماست تولیدشده توسط آغازگر تجاری به همراه کمک آغازگرهای بومی جداشده از ماست های سنتی و مقایسه آنها با نمونه کنترل بود. ابتدا با استفاده از پنج سویه لاکتوباسیلوس لاکتیس، دو سویه لاکتوباسیلوس هلویتیکوس، یک سویه لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه دلبروکی، دو سویه پدیوکوکوس پنتوساسئوس و یک سویه ویسلا سیباریا، 40 نمونه ماست تولید شد و به مدت 20 روز در دمای 5 درجه سلسیوس نگهداری شد. سپس، ماست های حاصل از نظر خصوصیات فیزیکوشیمیایی (pH و اسیدیته) و میکروبی، درجه پروتئولیز، خاصیت مهار ACE و خاصیت آنتی اکسیدانی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که استفاده از کمک آغازگرهای بومی به طور معنی داری (05/0>P)، موجب افزایش میزان پروتئولیز، خاصیت مهار ACE و فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه ها گردید. میزان پروتئولیز در ماست با افزایش زمان نگهداری تا روز پانزدهم افزایش یافت (05/0>P)، اما پس از آن این روند شروع به کاهش نمود. همچنین با گذشت زمان نگهداری، تاثیر مشابهی برای خاصیت مهار ACE و فعالیت آنتی اکسیدانی مشاهده شد. بر اساس نتایج حاصل، نمونه های ماست حاوی سویه های لاکتوباسیلوس لاکتیس و لاکتوباسیلوس هلویتیکوس دارای بیشترین امتیاز از نظر خاصیت مهارکنندگیACE (47 درصد) و خاصیت آنتی اکسیدانی (58 درصد) نسبت به سایر سویه ها بودند. در کل، آغازگرهای همراه با تاثیر زیادی که بر میزان فعالیت مهار ACE و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، می توانند برای تولید محصولات لبنی فراسودمند مورد استفاده قرار گیرند.

کلمات کلیدی

, پروتئولیز, فعالیت آنتی اکسیدانی, کمک آغازگرهای بومی, ماست, مهار ACE
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1080646,
author = {سلطانی, مهسا and حبیبی نجفی, محمدباقر and رضا حاجی محمدی فریمانی},
title = {ارزیابی ویژگی های میکروبی، آنتی اکسیدانی، درجه پروتئولیز و قدرت مهار آنزیم بازدارنده آنژیوتنسین در ماست تولید شده با آغازگرهای همراه جدا شده از ماست های سنتی ایرانی},
journal = {میکروب شناسی مواد غذایی},
year = {2021},
volume = {8},
number = {1},
month = {May},
issn = {۲۳۴۵-۵۳۹X},
pages = {58--72},
numpages = {14},
keywords = {پروتئولیز، فعالیت آنتی اکسیدانی، کمک آغازگرهای بومی، ماست، مهار ACE},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ارزیابی ویژگی های میکروبی، آنتی اکسیدانی، درجه پروتئولیز و قدرت مهار آنزیم بازدارنده آنژیوتنسین در ماست تولید شده با آغازگرهای همراه جدا شده از ماست های سنتی ایرانی
%A سلطانی, مهسا
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A رضا حاجی محمدی فریمانی
%J میکروب شناسی مواد غذایی
%@ ۲۳۴۵-۵۳۹X
%D 2021

[Download]