عنوان : ( بهبود تولید گابا و زنده مانی لاکتوباسیلوس برویس G42 در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش با استفاده از ریزپوشانی با ایزوله پروتئین سویا و آلژینات سدیم )
نویسندگان: مژده کریمی حسین آبادی , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی , ایمان شهابی قهفرخی , جمشیدخان چمنی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
یک اسید آمینه غیر پروتئینی است که از باکتریها، گیاهان و مهره داران بدست میآید. گابا یک ترکیب شناخته شده (GABA) گاما آمینو بوتیریک اسید است زیرا نقش فیزیولوژیکی مهمی در انتقال پیامهای عصبی، کاهش فشار خون، تکرر ادرار و ایجاد آرامش دارد. گابا به صورت بیولوژیکی به وسیلهی اسید لاکتیک باکتریاها تولید میشود که به صورت گسترده در تخمیر غذاها استفاده میشوند. در این مطالعه باکتریهای تولید کننده گابا برای ریز پوشانی به وسیله ی ایزوله پورتئین سویا و آلژینات انتخاب شده و به روش امولسیونسازی ریزپوشانی شدند. راندمان ریزپوشانی و میزان به دام افتادن باکتریهای تولیدکننده گابا در کپسولهای ایزوله پروتئین سویا و آلژینات به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی تایید شد. توانایی تولید گابا و زنده مانی باکتریهای ریز پوشانی شده در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش انسان بررسی شد. برای شناسایی باکتریهای تولید کننده گابا، باکتریهای ایزوله شده از ترخینه حاوی 1 درصد مونوسدیم گلوتامات کشت شد. راندمان تولید گابا به کمک کروماتوگرافی لایه نازک MRS و هویج تخمیر شده روی محیط کشت ایزوله شده از ترخینه و لاکتوباسیلوس PML بررسی شد. بر اساس نتایج ثبت شده، لاکتوباسیلوس برویس 1 (HPLC) و کروکاتوگرافی مایع (TLC) ایزوله شده از هویج تخمیر شده میزان تولید گابا را 304 میلیگرم بر لیتر و 2511 میلی گرم بر لیتر بعد از 30 ساعت در 30 درجه سانتیگراد G برویس 42 نشان دادند. نتایج نشان داد زنده مانی و میزان تولید گابا به کمک ریزپوشانی با ایزوله پروتئین سویا و آلژینات و به دلیل تولید مناسب سلول
کلمات کلیدی
, غذای فراسودمند, ریز پوشانی, گاما آمینو بوتریک اسید, لاکتوباسیلوس برویس, ایزوله پروتئین سویا@article{paperid:1081107,
author = {کریمی حسین آبادی, مژده and طباطبائی یزدی, فریده and مرتضوی, سید علی and ایمان شهابی قهفرخی and جمشیدخان چمنی},
title = {بهبود تولید گابا و زنده مانی لاکتوباسیلوس برویس G42 در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش با استفاده از ریزپوشانی با ایزوله پروتئین سویا و آلژینات سدیم},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2020},
volume = {17},
number = {105},
month = {November},
issn = {2008-8787},
pages = {47--62},
numpages = {15},
keywords = {غذای فراسودمند، ریز پوشانی، گاما آمینو بوتریک اسید، لاکتوباسیلوس برویس، ایزوله پروتئین سویا},
}
%0 Journal Article
%T بهبود تولید گابا و زنده مانی لاکتوباسیلوس برویس G42 در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش با استفاده از ریزپوشانی با ایزوله پروتئین سویا و آلژینات سدیم
%A کریمی حسین آبادی, مژده
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مرتضوی, سید علی
%A ایمان شهابی قهفرخی
%A جمشیدخان چمنی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2020