فناوری های نوین غذایی (فناوری های جدید در صنعت غذا), سال (2020-9)

عنوان : ( بهینه‌سازی پوشش خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی اصلاح شده و روغن سبوس برنج و بررسی تأثیر آن بر ماندگاری انگور رقم عسگری )

نویسندگان: مسعود تقی زاده , آذین امیدجیوان , مسعود یاورمنش ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

استفاده از پوشش‌های خوراکی روشی برای حفظ و نگهداری میوه‌ها و محصولات کشاورزی به شمار می‌آید. پوشش‌های خوراکی با کاهش شدت تنفس میوه‌ها، ماندگاری آن‌ها را به صورت چشم‌گیری افزایش و میزان ضایعات را کاهش می‌دهند. هدف از این پژوهش، بهینه‌یابی تولید پوشش خوراکی برای نگهداری طولانی‌مدت \\\\\\\\\\\\\\\"انگور\\\\\\\\\\\\\\\" (گونه عسگری به دلیل فساد‌پذیری بالا و فراوانی زیاد) توسط روش سطح پاسخ (RSM) و طرح عرف بهینه می‌باشد. از غلظت‌های مختلف نشاسته سیب‌زمینی استیله شده (3, 5 and 7 gr) و روغن سبوس برنج (0, 0.5, 1, 1.5 and 2 gr) جهت تولید پوشش بهره گرفته شد. همه نمونه‌ها تحت سرعت‌‌های مختلف اولتراتورکس (7, 14.5 and 22 rpm) هموژن گشتند. پارامتر‌های افت وزن میوه، پایداری و aw پوشش به عنوان پاسخ‌های طرح آزمایشی در نظر گرفته شدند. تیمار‌ها (20 نمونه در2 تکرار) در سردخانه‌ای با دمای °С 4 و رطوبت 70 % به مدت 28 روز ذخیره‌سازی شدند. پارامتر‌های کیفی انگور شامل TSS، TA، pH، بافت و افت وزن هر 2 هفته مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین میزان حبه‌های کپک‌زده در پایان دوره انبارداری محاسبه گردید. مدل‌های توسعه‌یافته مربوط به افت وزن نمونه‌ها، پایداری و awژل امولسیونی پیش‌بینی کردند که بهره‌گیری از 2 % روغن سبوس برنج، 57/6 % نشاسته سیب‌زمینی استیله شده و سرعت هموژن کردن 7 rpm، منجر به ایجاد ژل امولسیونی با بیش‌ترین پایداری (6/93 %) و کم‌ترین aw (77/0) می‌شود

کلمات کلیدی

بهینه‌سازی پوشش خوراکی نشاسته سیب‌زمینی روغن سبوس برنج افت وزن انگور
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1083195,
author = {تقی زاده, مسعود and امیدجیوان, آذین and یاورمنش, مسعود},
title = {بهینه‌سازی پوشش خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی اصلاح شده و روغن سبوس برنج و بررسی تأثیر آن بر ماندگاری انگور رقم عسگری},
journal = {فناوری های نوین غذایی (فناوری های جدید در صنعت غذا)},
year = {2020},
month = {September},
issn = {2476-4787},
keywords = {بهینه‌سازی پوشش خوراکی نشاسته سیب‌زمینی روغن سبوس برنج افت وزن انگور},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بهینه‌سازی پوشش خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی اصلاح شده و روغن سبوس برنج و بررسی تأثیر آن بر ماندگاری انگور رقم عسگری
%A تقی زاده, مسعود
%A امیدجیوان, آذین
%A یاورمنش, مسعود
%J فناوری های نوین غذایی (فناوری های جدید در صنعت غذا)
%@ 2476-4787
%D 2020

[Download]