عنوان : ( Fabrication of biocomposite films based on sodium caseinate reinforced with gellan and Persian gums and evaluation of physicomechanical and morphology properties )
نویسندگان: محمد محسن زاده , محمود علیزاده ثانی , محمد مالکی ایسک , مریم عزیزی لعل آبادی , رویا رضائیان دلویی ,چکیده
اخیراً طراحی و تولید فیلمهای زیستتخریبپذیر نسبت به بستهبندیهای سنتتیک به دلیل کاهش آلودگیهای زیستمحیطی توجه ویژهای را به خود اختصاص دادهاند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر صمغهای فارسی (1%) و صمغ ژلان (1%) بر روی خواص فیزیکی، مکانیکی و مورفولوژی فیلمهای کامپوزیت بر پایه کازئینات سدیم (10%) بهعنوان عوامل تقویتکننده فیلمها میباشد. فیلمها به روش تبخیر حلال سنتز شدند و تأثیر هر یک از صمغها بر روی خصوصیات فیلمهای کامپوزیتی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن صمغها باعث تقویت فیلمهای کامپوزیتی شد. فیلمهای کامپوزیتی مقاومت مکانیکی و خصوصیات ممانعت کنندگی خوبی در برابر رطوبت و نور را نشان دادند. خصوصیات سطحی و مورفولوژی فیلمها همچنین نشان داد که صمغها سازگاری خوبی با فیلم پروتئینی کازئین داشتند و باعث تشکیل فیلمهای یکنواخت و منسجم شدند. علاوه بر این فیلمهای کامپوزیتی از شفافیت قابل قبولی برخوردار بودند. بهاینترتیب نتیجهگیری میشود که استفاده از فیلمهای کامپوزیتی و ترکیب پلی ساکاریدهای مختلف با ماتریکسهای پروتئینی میتوانند باعث بهبود خصوصیات فیلمهای حاصل شوند.
کلمات کلیدی
, فیلم زیستتخریبپذیر, کازئینات سدیم, صمغ ژلان, صمغ فارسی, مقاومت مکانیکی@article{paperid:1083610,
author = {محسن زاده, محمد and محمود علیزاده ثانی and مالکی ایسک, محمد and مریم عزیزی لعل آبادی and رویا رضائیان دلویی},
title = {Fabrication of biocomposite films based on sodium caseinate reinforced with gellan and Persian gums and evaluation of physicomechanical and morphology properties},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2021},
volume = {18},
number = {113},
month = {July},
issn = {2008-8787},
pages = {187--196},
numpages = {9},
keywords = {فیلم زیستتخریبپذیر، کازئینات سدیم، صمغ ژلان، صمغ فارسی، مقاومت مکانیکی},
}
%0 Journal Article
%T Fabrication of biocomposite films based on sodium caseinate reinforced with gellan and Persian gums and evaluation of physicomechanical and morphology properties
%A محسن زاده, محمد
%A محمود علیزاده ثانی
%A مالکی ایسک, محمد
%A مریم عزیزی لعل آبادی
%A رویا رضائیان دلویی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2021