عنوان : ( Shelf life modeling of Badami's fresh pistachios coated with chitosan under modified atmosphere packaging conditions )
نویسندگان: فرناز رضائیان عطار , ناصر صداقت , سمیرا یگانه زاد , آتنا پاسبان , محمدعلی حصاری نژاد ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
ماندگاری مدت زمانی است که تحت شرایط خاص با کاهش قابل قبول کیفیت ماده غذایی مطابقت دارد. این ویژگی به عوامل مختلف ذاتی و محیطی نظیر ماهیت ماده غذایی، فرآیندهای نگهداری، پوششدهی و نوع بستهبندی بستگی دارد و بر پایداری محصول تأثیر میگذارد. توانایی پیشبینی زمان ماندگاری از ارزش تجاری قابل توجهی برخوردار است، اما هیچ روش قابل اتکایی برای این منظور در مورد پسته تازه وجود ندارد. پژوهش حاضر با هدف ایجاد مدلهای ریاضی به منظور پیشبینی زمان ماندگاری مواد غذایی، با استفاده از نمونههای پسته تازه رقم بادامی پوششدهی شده با پوشش خوراکی کیتوزان در غلظتهای 1 درصد) و تحت سه اتمسفر شامل هوای معمولی، مپ غیرفعال و مپ فعال انجام / متفاوت (صفر، 1 و 5 گردید. مطالعه زمان ماندگاری در دمای 5 درجه سانتیگراد انجام گرفت و یک پیشبینی چند متغیره از ویژگیهای بافتی دستگاهی و حسی از طریق مدلهای سینتیک انجام گرفت. در این پژوهش، پسته تازه 1درصد کیتوزان تحت شرایط بسته بندی مپ فعال، دارای بالاترین زمان ماندگاری / پوششدهی شده با 5 پیشبینی شده ( 86 روز) بود. همچنین، مدلهای مختلف بدست آمده توانستند زمان نرم شدن تا پایان مدت زمان ماندگاری را در شرایط مختلف پوششدهی و بستهبندی پسته تازه به خوبی پیشبینی کنند.