علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (18), شماره (114), سال (2021-8) , صفحات (181-194)

عنوان : ( Shelf life modeling of Badami's fresh pistachios coated with chitosan under modified atmosphere packaging conditions )

نویسندگان: فرناز رضائیان عطار , ناصر صداقت , سمیرا یگانه زاد , آتنا پاسبان , محمدعلی حصاری نژاد ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

ماندگاری مدت زمانی است که تحت شرایط خاص با کاهش قابل قبول کیفیت ماده غذایی مطابقت دارد. این ویژگی به عوامل مختلف ذاتی و محیطی نظیر ماهیت ماده غذایی، فرآیندهای نگهداری، پوششدهی و نوع بستهبندی بستگی دارد و بر پایداری محصول تأثیر میگذارد. توانایی پیشبینی زمان ماندگاری از ارزش تجاری قابل توجهی برخوردار است، اما هیچ روش قابل اتکایی برای این منظور در مورد پسته تازه وجود ندارد. پژوهش حاضر با هدف ایجاد مدلهای ریاضی به منظور پیشبینی زمان ماندگاری مواد غذایی، با استفاده از نمونههای پسته تازه رقم بادامی پوششدهی شده با پوشش خوراکی کیتوزان در غلظتهای 1 درصد) و تحت سه اتمسفر شامل هوای معمولی، مپ غیرفعال و مپ فعال انجام / متفاوت (صفر، 1 و 5 گردید. مطالعه زمان ماندگاری در دمای 5 درجه سانتیگراد انجام گرفت و یک پیشبینی چند متغیره از ویژگیهای بافتی دستگاهی و حسی از طریق مدلهای سینتیک انجام گرفت. در این پژوهش، پسته تازه 1درصد کیتوزان تحت شرایط بسته بندی مپ فعال، دارای بالاترین زمان ماندگاری / پوششدهی شده با 5 پیشبینی شده ( 86 روز) بود. همچنین، مدلهای مختلف بدست آمده توانستند زمان نرم شدن تا پایان مدت زمان ماندگاری را در شرایط مختلف پوششدهی و بستهبندی پسته تازه به خوبی پیشبینی کنند.

کلمات کلیدی

, ارزیابی حسی, بسته بندی اتمسفر اصلاح شده, پسته تازه؛ بافت, ماندگاری.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1086157,
author = {رضائیان عطار, فرناز and صداقت, ناصر and یگانه زاد, سمیرا and پاسبان, آتنا and حصاری نژاد, محمدعلی},
title = {Shelf life modeling of Badami's fresh pistachios coated with chitosan under modified atmosphere packaging conditions},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2021},
volume = {18},
number = {114},
month = {August},
issn = {2008-8787},
pages = {181--194},
numpages = {13},
keywords = {ارزیابی حسی، بسته بندی اتمسفر اصلاح شده، پسته تازه؛ بافت، ماندگاری.},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T Shelf life modeling of Badami's fresh pistachios coated with chitosan under modified atmosphere packaging conditions
%A رضائیان عطار, فرناز
%A صداقت, ناصر
%A یگانه زاد, سمیرا
%A پاسبان, آتنا
%A حصاری نژاد, محمدعلی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2021

[Download]